Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland fikk det ikke til å stemme: – Han er nok ikke blid

Joakim Opphus

Oppdatert 21/10/2022 klokken 23:52 GMT+2

Viktor Hovland fikk det ikke helt til å stemme på sin andrerunde i CJ Cup i South Carolina, og falt nedover på leaderboarden etter fredagens runde.

Etterlengtet Hovland-opptur: – Han har ikke glemt hvordan man gjør birdies

Etter en strålende åpningsrunde på 67 slag så hadde man troen på at Viktor Hovland kunne følge opp den gode starten med en enda bedre andrerunde i South Carolina, den gang ei.
Nordmannen fikk det ikke helt til å stemme på dag to og endte opp med å gå en runde på par. Han ligger på en foreløpig delt 23. plass totalt på -4.
På førsterunden var Viktor Hovland den femte beste spilleren med putteren. Han tjente hele 2.34 slag på resten av feltet på greenene første dag.
Historien var totalt motsatt på dag to. Hovland tapte 1.92 slag med putteren og hadde bare ti mann bak seg på den statistikken fredag.
En som ikke slet med putteren fredag var den spanske stjernen Jon Rahm. Den tidligere verdenseneren ledet på det meste turneringen på -12.
Han var -10 etter 17 hull og var ikke mange centimeterne å sette innspillet på hull 17 for en eagle. Hadde han gjort det kunne han med en birdie på siste hull faktisk slått 59 som den 12 spilleren i PGA-historien.
Men istedenfor ble det en birdie på hull 17 og en sur avslutning med en bogey på hull 18. Rundescoren ble til slutt 62 for spanjolen som deler ledelsen på -11 med amerikanske Kurt Kitayama.

– Kjedelig dag på jobben

Hovland fikk ikke en like god start på sin andrerunde som han gjorde på dag én (to birdies på det tre første hullene).
Han åpnet fredagens runde med en bogey før han svarte på direkten med en birdie på par fem hullet det andre. Han gjorde også birdie på nettopp det hullet på torsdag, men i motsetningen til torsdagens runde hvor han fulgte opp med en birdie på hull 3, ble det heller en bogey for nordmannen fredag.
25-åringen klarte aldri helt å finne flyten på andrerunden. Selv om han unngikk flere bogeys, så klarte han ikke å spille seg til de store birdiemulighetene heller. Det ble mye to-putter for par for Ekeberg-spilleren på dag to i South Carolina.
– Vi får håpe og tro at at han vil varte opp med et lite birdiekjør på siste ni og få runden til under par i det minste, sa Discoverys kommentator Henrik Bjørnstad på sendingen etter Hovland hadde spilt halve runden sin.
Men birdiene uteble i stor grad på dag to av turneringen i South Carolina for det norske golfesset. Etter bogey-birdie-bogey-starten kom det hele 13 par på rad.
– Kjedelig runde for hans del. Det skjer veldig lite for han der ute, sa Bjørnstad etter nok et par på det 13 hullet.
– Han er nok ikke like blid som han pleier å være der ute akkurat i dag, Viktor. Det er en skikkelig kjedelig dag på jobben, fulgte kommentator-makker Per Haugsrud opp etter nok et par på hull 14.
Når Hovland ikke klarte å sette en birdieputt fra like over to meter på hull 15 så sa det det meste om dagens runde. Putteren var iskald.
Men på hull 17 skulle han endelig få i den etterlengtede birdien når han satte en putt på omtrent åtte meter fra like utenfor green.
Se birdie-putten i toppen av saken.
Birdien tok Hovland tilbake på -4 som han startet dagen på, men han hadde falt fra en 12. plass til en 23. plass etter runden.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame