Populære sporter
All sport
Vis alt

Stor Hovland-tro, men da må én ting forbedres: – Det er tullete

Even Lübeck

Oppdatert 19/10/2022 klokken 22:14 GMT+2

Viktor Hovland avsluttet ZOZO Championship sterkt og endte på en delt 5. plass. Discoverys eksperter har tro på en ny god turnering når et enda sterkere felt står på startstreken av CJ Cup, men da må visse ting lukes bort.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Viktor Hovland går ut kl. 15:51 torsdag og 18:37 fredag. Hovedsendingen ser du på discovery+ fra kl. 21:00 begge dager
Viktor Hovland åpnet 2022/23-sesongen med en delt 5. plass i ZOZO Championship i japanske Tokyo. Turneringen gikk opp og ned for Hovland sin del - han lå på skuddhold til seieren før søndagens avslutningsrunde, men surret på de første 13 hullene og spilte seg ut av seierskampen. En god avslutning sørget likevel for at det ble en sterk 5. plass til slutt.
– Man forventer jo liksom at han skal vinne, men det skjer jo ikke alltid. Det var en litt rar søndag, han virket ikke helt i humør. Han gikk rundt og ristet mye på hodet og gjorde mye rart. Men han bannet hvert fall på norsk, da, sier Per Haugsrud og ler.
Det var med andre ord nok en svak søndag fra Hovland som gjorde at han endte uten seier. Har han fortsatt patent på Hovland-søndag?
– Han har ikke helt levd opp til Hovland-søndag de siste turneringene, men han eier navnet fortsatt. Det går ikke bort etter et par halvdårlige søndager. Og det er jo utrolig vanskelig å vinne, man må tenke på det og, sier Haugsrud videre.
– Hovland-søndag stammer jo fra sommeren han kom på PGA-touren, da han avanserte oppover listene på søndagene og vant to ganger etter å ha vært seks slag bak før dagen har begynt. Hovland-søndagen nå i Tokyo kan man se på to måter - det var en putter som holdt han tilbake, og han var ikke like skarp som vanlig. Men det var ikke ille heller. Når han tar vare på mulighetene han gir seg selv går han fire slag under.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland måtte flire av Japan-minne: – Kan nesten gå for langt noen ganger

– Halvveis uke

Så hvorfor stemte det ikke helt i Tokyo?
– Det var noe rart med utslagene hans. Normalt skal han være en av de beste på det, men han viste i Tokyo at han bommet på mange fairwayer. Jeg pleier jo å si at det var Viktor som fant opp linjalen i nyere tid, men han var ikke snorrett sist uke. I tillegg var det skuffende med putteren. Alle får en treputt, men tre stykker? Det er tullete. Jeg synes egentlig Viktor spilte mye bedre enn Keegan Bradley, som vant, men det var småting som gjorde at det ikke ble seier, sier Haugsrud.
– Han hadde et par dårlige slag og spilte ikke en kjempeturnering, også blir han nummer fem. Vi har blitt så bortskjemte. Han har en halvveis uke, men er nære å vinne. Det er helt sykt.
Nå er Hovland klar for CJ Cup, som spilles i helgen. Hovland går ut med Sam Burns og Si Woo Kim og slår ut 15.51 torsdag og 18.37 fredag norsk tid.
– Jeg har pratet med både Viktor og caddie Shay etter Tokyo. De er positive og føler det er mye å bygge videre på. Han virker spillekeen og er klar for å bite godt fra seg. Putteren blir selvfølgelig veldig viktig. Alt handler om den, sier Thorp.
– Det kommer til å bli en herlig turnering og et sterkt startfelt. Han får tidsforskjellen tilbake og jeg har stor tro på Viktor, sier Haugsrud.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med kjempeslag: – Nå ble søndagsmorgenen litt bedre igjen

En rekke favoritter

Flere verdensstjerner står på startstreken under CJ Cup denne helgen. Scottie Scheffler (verdensener), Rory McIlroy (2 og vant her i fjor), Jon Rahm (5), Matt Fitzpatrick (10), Justin Thomas (8) Colin Morikawa (9), Sam Burns (12), Jordan Spieth (13), Sungjae Im (20), Tom Kim (15), Keegan Bradley (23, vant ZOZO) og Max Homa (18, vant Fortinet) er alle med.
– Rory er alltid en favoritt for meg. Så kommer det alltid noen man ikke tenker på, noen navn man ikke kan stave omtrent. Jeg håper på skikkelig fyrverkeri, en skikkelig sexy turnering! Kan vi få en kamp om seieren på søndagen der det er Rory mot Viktor mot Thomas mot Spieth? Det kommer jo til å komme, at de beste i verden er i toppen der. Kanskje nå. Jeg ville hvert fall satt Hovland topp fem, sier Haugsrud.
– Jeg hadde satt Viktor som en av mine favoritter, jeg liker sjansene hans godt. Utenom det har vi jo ikke sett Rory på en stund, men han avsluttet sist sesong glimrende og vant her i fjor. Thomas, Scheffler og Spieth har vi ikke sett på en stund, så det er spennende å se hvor de står. Så er det en formspiller som Rickie Fowler - kan han fortsette den gode formen? Hva med Jon Rahm? Kim og Im har også prestert bra i det siste. Jeg gleder meg veldig, sier Thorp.
Sett denne?
picture

Se Viktor Hovland briljere med sine golfkunnskaper

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame