Etter en strålende åpningsrunde i The CJ Cup – uten noen bogeyer – var fredagens runde et ørlite hakk ned for Viktor Hovland.
Fire slag under par i dag, og 11 slag under par sammenlagt etter to dager, holder likevel til en delt åttendeplass inn i helgen.
– Strålende levert, sa Discoverys golfekspert Henrik Bjørnstad.
The CJ Cup
Hovland med flott avslutning i Las Vegas
17/10/2021 PÅ 22:06
– Han er nydelig posisjonert når vi nå er halvspilt, sa kommentator Per Haugsrud.
Hør hva Hovland hadde å si etter runden.

Offensiv Hovland: – Det er bare å mate på videre

– Kult å se

Hovedpersonen selv var særlig fornøyd med puttingen. I denne turneringen har den så lang vært langt bedre enn i Shriners Children's Open.
Torsdag tjente han 2,08 slag på puttingen, mens fredag tjente han 1,448 slag. Til sammenlignig tapte han nesten ett slag sammenlagt forrige uke.
– Jeg puttet veldig bra i dag, igjen. Det er kult å se at det er så stor forskjell denne uken kontra forrige uke. Veldig bra rundt green. Det er to drivere som straffer meg, sa Hovland etter fredagens runde.
Foran de to siste rundene har han syv slag opp til det amerikanske hjemmehåpet Keith Mitchell. Mitchell har hele fem slags ledelse ned til en gruppe på fire spillere som deler andreplassen, blant disse er Jordan Spieth.
– Jeg er en del slag bak, selvfølgelig, men det er mye som kan skje. Han er jo litt i sin egen verden der oppe, men så spørs det om han klarer å fortsette med det spillet i helgen. Jeg ligger i en fin posisjon, så det er bare å mate på og senke putter. Jeg håper jeg kan slå ballen litt nærmere, sa Hovland om Mitchell.

Kaotisk hull ga første bogey

Der gårsdagen startet fantastisk for Hovland, var det noe mer humpete fredag. Han fikk riktignok en tidlig birdie, men så kom omsider turneringens første bogey for nordmannen etter et kaotisk par 5-hull.
Et utslag havnet i ulendt terreng, med en stein rett bak ballen. Etter å ha slått seg ut, gikk innspillet i en TV-skjerm og videre ut i roughen.

Viktor Hovland traff denne skjermen, med et bilde av seg selv

Foto: Getty Images

Hovland kunne redde par med en langputt, men traff dessverre ikke med det forsøket.
En lei bogey, men samtidig et greit utfall etter forutsetningene.
På det samme hullet vartet Dustin Johnson opp med dette fenomenale slaget. Se video her.

Se så nære stjernen er å sette en albatross

– Et silkemykt slag

Det tok heldigvis ikke veldig lang tid før Hovland var tilbake på birdie-sporet, for nordmannen spilte seg til en nydelig eagle-mulighet på det neste par 5-hullet. Putten var aldri i nærheten, men han kunne likevel notere dagens andre birdie på scorekortet.
Derfra og ut var det mer flyt for nordmannen.
På rappen senket han to birdie-putter på henholdsvis fem og sju meter. Den siste med en krevende linje.
– Et silkemykt slag, applauderte de amerikanske kommentatorene.
Saken fortsetter under videoen.

Stjernen gjør det utrolige: – Det er det verste jeg har sett

God avslutning

Like silkemyk var ikke par-putten på det påfølgende hullet. Fra i overkant av to meter snek ballen seg forbi hullet. Bogey nummer to var dermed et faktum.
Etter tre strake par skulle Hovland få nok en solid eagle-mulighet fra fire meter. Heller ikke denne gangen satt den, men dagens femte birdie ble det.
Så ventet tre par igjen, før det ble dramatisk på hull 18.
Igjen havnet Hovland i ulendt terreng og slo seg videre inn roughen med 30 meter til hullet. Likevel fikk han på flott vis chippet seg til en birdie-mulighet. Når den putten også satt, endte han til slutt opp med en solid runde på fire slag under par.
Fikk du med deg denne Hovland-driven?

Hovland viser muskler og presisjon: – Det er helt vilt

The CJ Cup
Hovland med birdie-tørke – endte dagen to slag under par
16/10/2021 PÅ 23:39
The CJ Cup
Tar caddien på senga med albatross: – Ser ut som han har ramlet av månen
15/10/2021 PÅ 22:35