– Vi har vært bortskjemt med prestasjoner fra både Hovland og Ventura, så det er vanskelig å ikke ha store forventninger når en av de spiller, sier Thorp.
Viktor Hovland er tilbake i mansjen i helgens CJ Cup etter en nesten tre uker lang pause. Turneringen som til vanlig går av stabelen på øya Jeju i Sør-Korea, er for året flyttet til Shadow Creek i Las Vegas grunnet koronapandemien.
The CJ Cup
Hovland med knallrunde i Las Vegas
17/10/2020 PÅ 08:31

Ingen cut

Golfeksperten mener helgens turnering er den perfekte starten for Hovland etter noen ukers pause.
– Jeg vil si at CJ Cup er en veldig fin start etter en tid uten konkurranse, sier eksperten.
– Det er en turnering det er lett å motivere seg til, med et litt mindre startfelt og ingen cut. Det vil si at Viktor er garantert å få spille alle fire rundene.
Thorp tror nordmannen sikter mot toppen, og mener en god åpning blir alfa omega for et best mulig utgangspunkt før søndagens avgjørende runde.
– Han selv vil nok tenke at det er et godkjent resultat om han er helt der oppe i toppen og kjemper.
– For min del mener jeg hovedmålet til Viktor må være å spille seg inn i de tre første rundene så han har et godt utgangspunkt på søndag og kan kjempe helt i toppsjiktet, sier eksperten om 23-åringens sjanser før turneringen i Las Vegas.

– Trenger å heve spillet

Tre uker tilbake i tid storspilte Hovland i US Open, og så lenge ut til å sikte seg inn mot topp tre. Men en svak avslutning sendte nordmannen ned til en delt 13.plass i turneringen.
Nå håper Eurosports golfekspert å se en forbedring i enkelte faser av 23-åringens spill i helgens turneringen.
– Det blir svært spennende å se hvordan Viktor har brukt tiden i pausen. Jeg håper han har brukt den riktig, samlet overskudd og terpet på de tingene han trenger å bli bedre på, sier Thorp.
– Det lange spillet var tilbake der vi kjenner ham i US Open. Nå håper jeg han har øvet på nærspillet i greenen og at han har mere selvtillit i denne fasen av spillet.
– Han trenger å heve spillet sitt nærmere greenen for det er ofte her han har tapt litt i feltet.

Visdoms-trøbbel

Samtidig krysser eksperten fingrene for at visdomstennene nordmannen har trukket i løpet av pausen ikke har stukket kjepper i hjulene for oppkjøringen.
– Viktor har trukket tre visdomstenner - noe som selvsagt har vært en liten stopper for å få trent så mye som han sikkert har ønsket, avslutter eksperten.
The CJ Cup
Hovland måtte gjennom heftig inngrep – levde på proteinshaker
16/10/2020 PÅ 13:12
The CJ Cup
Hovland tre over par i Las Vegas
16/10/2020 PÅ 06:25