Populære sporter
All sport
Vis alt

Tøff dag for Europa – seiersrekken brutt for Hovland og Åberg

Oppdatert 30/09/2023 klokken 19:05 GMT+2

Det europeiske laget klarte ikke å følge opp fredagens dominans, men Viktor Hovland og Europa har fremdeles en kjempeledelse over USA før søndagens singlekamper.

Hovland om sin svenske makker: – Helt konge

  • Følg Ryder Cup med Viktor Hovland i vårt livesenter på Eurosport.no
Etter en historisk seier i formiddagens foursome fikk Viktor Hovland og Ludvig Åberg også muligheten i ettermiddagens fourball.
Parsammensetningen Hovland/Åberg var begge ubeseiret i årets Ryder Cup, men mot amerikanske Sam Burns og Collin Morikawa stoppet seiersrekken for de to skandinaverne.
Burns og Morikawa tok ledelsen tidlig i kampen, og selv om Hovland og Åberg yppet med det amerikanske laget på tampen, klarte de aldri å slå tilbake.
– Vi har sett noen absurde europeiske resultater. Nå blir vi dyttet raskt ned på jorden, sa Viaplays ekspertkommentator Espen Kofstad før avslutningen.
Stillingen sammenlagt er nå 10,5 mot 5,5.
Se hva Hovland sier om sin svenske makker i videoen øverst i saken.

Solid grep

Det var en heltent Sam Burns som hadde møtt opp på første tee og innledningsvis på fourball-oppgjøret mot Hovland og Åberg.
Burns sørget for seire på både hull 1 og 3, før Hovland tok tilbake et hull med en birdie på hull 4.
Men Burns hadde mer å komme med og gjorde to birdies på både hull 5 og 6 for å øke ledelsen til trepoengsledelse etter seks spilte hull.
Morikawa ville også være med på leken og slo til med en birdie på hull ni som sørget for at USA hadde et solid grep om seieren i kampen ved runding, og ledet med fire hull.

Økte ledelsen

Selv etter ni spilte hull sluttet ikke USA å dominere. På hull 11 øynet både Hovland og Morikawa en birdie, men bare sistnevnte fikk putten til å sitte.
På hull 12 meldte også Åberg seg på birdie-leken, etter å ha slått seg ut av roughen på tredjeslaget. Men selv en birdie var ikke nok for å holde avstanden til USA nede. Morikawa slo til med en eagle og økte til sekspoengsledelse etter 12 spilte hull.
En revansjelysten Åberg klarte å redusere USA til en fempoengsledelse på neste hull, da han klinket til på en birdie etter at utslaget havnet drøye 30 centimeter fra pinnen. Samme mann fulgte opp og sørget for seier på neste hull også.
Det europeiske laget var avhengig av å ta seieren på hull 15, for at håpet skulle leve. Åberg la opp til en kjempesjanse på innspillet, etter at Hovland besøkte bunkeren igjen, og verken Morikawa eller Burns gjorde birdie. Putten ble for lang, og USA Hovland og Åberg kunne ikke ta igjen USA. USA vant 4&3 (opp 4 med tre hull igjen, jounr. anmn).

Øvrige resultater

Den amerikanske dominansen viste seg også i flere av de andre duellene. Justin Rose og Robert MacIntyre sikret Europas eneste seier i lørdagens fourball, mot Justin Thomas og Jordan Spieth.
I kampen mellom Patrick Cantlay/Wyndham Clark og Matt Fitzpatrick/Rory McIlroy ble det svært jevnt. Det europeiske laget hadde en liten ledelse store deler av duellen, men på hull 17 klarte USA og utligne, og på det siste hullet tok de seieren.
Max Homa og Brian Harman vant sin kamp mot Tommy Fleetwood og Nicolai Højgaard 2&1.
Sett denne?
picture

Innrømmer påkjenning etter maratondag: – Det tar på

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame