Populære sporter
All sport
Vis alt

Kommer med detaljer etter kaoset: – Sinteste jeg har vært i min karriere

Kristian Hennie

Oppdatert 02/10/2023 klokken 19:53 GMT+2

Ryder Cup 2023 er historie. En helg full av spenning og kontroverser som satte søkelyset på blant annet Europa-stjerne Rory McIlroy. Den nordirske golfstjernen snakket ut om en viss situasjon som skjedde etter lørdagens runde, da han møtte pressen etter at seieren var sikret søndag kveld.

Hovland etter seieren: – Helt surrealistisk opplevelse

Viktor Hovland og Europa sikret søndag ettermiddag seieren i den prestisjetunge turnerningen Ryder Cup.
Etter at lagene vant fem singlematcher hver søndag, mens to endte i deling, kunne europeerne strekke hendene i været for triumfen.
  • Sluttresultat: Europa 16.5 – USA 11.5
– Alle spilte dritbra og hadde det veldig gøy. Det er en helt surrealistisk opplevelse. Jeg pleier jo ikke vise så mye følelser på banen og heller ha hodet ned og finne roen. Men denne uken så var det ... det er spesielt å spille foran så mange fans, og da føler jeg at man må dra med folka også. Det betyr så mye når man senker en putt, ikke bare for deg selv, men for hele laget og alle de som heier på deg, sa Hovland til Discovery etter at seieren var i boks søndag ettermiddag.
Sett denne fra treningsrunden før Ryder Cup? Saken fortsetter under videoen.
picture

Lagkameratene i ekstase – kaster seg over Hovland etter ellevill hole in one

Aldri vært sintere

Men det var ikke bare det sportslige som ble rettet fokus mot i løpet av helgens begivenhet på Marco Simone Golf i Roma.
McIlroy var selv i sentrum da han hisset seg kraftig opp etter at lørdagens runde var ferdigspilt, i en video som spredte seg på sosiale medier. Ifølge flere medier skal golfstjernen ha vært lite fornøyd med oppførselsen til Patrick Cantlays caddie, Joe LaCava, i forkant av hans egen putt på det siste hullet for runden.
På pressekonferansen etter at seieren var sikret uttalte nord-iren seg om situasjonen som oppsto.
– Da jeg gikk av banen etter hull 18 (red.anm. på lørdag) var jeg nok på det sinteste jeg har vært i karrieren min. Jeg sa det til de amerikanske gutta, at jeg synes det var skammelig. Det gjorde jeg klart for dem. Jeg lot det fyre meg opp i dag (red.anm. søndag), og det ga meg fokus slik at jeg kunne gå ut å ta poenget mitt, sa McIlroy på pressekonferansen etter søndagens singlematcher, hvor han selv vant 3&1 mot Sam Burns.
Videre forteller nord-iren utdypende hendelsen som oppsto på parkeringsplassen etter lørdagens runde.
– Jeg var faktisk i ferd med å slippe bagen min og gå inn i den amerikanske garderoben fordi jeg var så sint, men Shane (red.anm. Lowry) hindret meg fra å gjøre det. Den første amerikaneren jeg så var Jim «Bones» Mackay (red.anm. Justin Thomas' caddie), og jeg vet at han er nær Joe (red.anm. LaCava), så jeg ga ham en munnfull, sier 34-åringen.
Ifølge amerikanske medier ba LaCava om et møte med McIlroy søndag morgen for å beklage opptrinnet. Cantlay og Wyndham Clark endte opp med å vinne fourball-duellen mot McIlroy og Matt Fitzpatrick, hvor hele oppstyret startet.

Gratulasjon fra stjernetrener

Europa-kaptein Luke Donald var svært fornøyd med hvordan det hele endte i Roma søndag kveld.
– Jeg er veldig emosjonell. Det har vært en lang prosess og en følelsesladet reise. Det var stressende. USA kjempet bra i dag (red.anm. søndag), så hatten av for dem. Jeg er så stolt av de 12 gutta mine. Vi knyttet bånd fra dag én, og de ga meg alt. De stolte på meg, og de leverte, sa den britiske 45-åringen etter søndagens runde.
Til Sky Sports forteller han at gratulasjonene strømmet inn på mobilen etter triumfen, deriblant fra en av tidenes største fotballtrenere.
– Jeg har fått fra venner, familie, tidligere kapteiner og spillere. Jeg fikk også en (red.anm. melding) fra Jose Mourinho, som også hadde en fin seier i Roma i går. Telefonen min sluttet ikke å vibrere, sier Donald til Sky og sikter til Roma sin 2-0-seier over Frosinone i Serie A søndag kveld.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame