Populære sporter
All sport
Vis alt

Her klikker det for golfstjernen: – Hva er det som skjer?

Espen Blaker

Oppdatert 30/09/2023 klokken 21:41 GMT+2

Det ble svært ampert etter siste match i lørdagens Ryder Cup.

Hovland om sin svenske makker: – Helt konge

  • Følg Viktor Hovland på søndagens siste dag av Ryder Cup i vårt livesenter
ROMA (Discovery):
Det var etter lørdagens siste match mellom Rory McIlroy/Matt Fitzpatrick og Patrick Cantlay/Wyndham Clark at en video av en rasende McIlroy dukket opp i sosiale medier.
Videoen viser en svært opprørt McIlroy på parkeringsplassen. Nord-iren må på ett tidspunkt holdes tilbake av sin europeiske lagkamerat Shane Lowry.
Se videoen her:
Se også intervjuet med Viktor Hovland etter lørdagens rekordseier øverst i saken!

Skal ha forstyrret McIlroy

Det nå alle spør seg er hva som utløste oppførselen til den ellers sindige superstjernen.
Ifølge flere amerikanske medier skal nord-iren ha vært misfornøyd med oppførselen til Cantlays caddie Joe LaCava i forkant av hans egen putt på det 18. og siste hullet. LaCava, som er Tiger Woods' tidligere caddie, skal ha viftet med capsen og gått i veien for McIlroy før han puttet.
McIlroy endte opp med å misse putten, noe som gjorde at Cantlay og Clark vant matchen med minst mulig margin.
LaCava skal ha kommet i klinsj med både Lowry og Justin Rose etter hendelsen, men ifølge caddien selv skal ikke McIlroy selv ha vist noe form for misnøye der og da.

«Caps-gate»

Grunnen til at LaCava tok av seg capsen og viftet med den skal ha bakgrunn i beskyldningene som kom mot Cantlay lørdag formiddag.
Ifølge Sky Sports-journalist Jamie Weir skal den amerikanske stjernen ha forårsaket en splittelse i den amerikanske garderoben. Grunnen skal være at Cantlay er misfornøyd med å ikke få betalt for å spille Ryder Cup, og at han spiller uten lag-capsen som en slags demonstrasjon.
  • Les mer om saken her
Saken satte fyr på sosiale medier, og underveis i Cantlays ettermiddagsmatch tok europeiske tilskuere seg av seg capsene og viftet med dem foran 31-åringen.
Etter LaCavas lille stunt på den 18. greenen, svarte Cantlays lagkamerater med å ta av seg sine capser etter at han avgjorde kampen til USAs fordel.

Dette sier Cantlay

Da Cantlay selv ble spurt om hvorfor han ikke spiller med caps etter matchen, svarte han følgende:
– Den passer bare ikke. Så enkelt er det. Jeg brukte heller ikke caps på Whistling Straits (forrige Ryder Cup, journ. anm.) fordi de var for små. Så det er det.
På spørsmål om hva han synes om publikums oppførsel, dro han bare på smilebåndet.
– Jeg bare smiler, jeg. De mobbet Sam Burns for sveisen i går, så jeg sa han bare måtte bruke det som motivasjon. Det gjorde vi alle i dag.
Senere søndag la han selv ut et bilde med et tydelig stikk tilbake.
Nå går det mot en svært interessant søndag på Marco Simone, hvor Europa kun trenger å vinne fire av totalt 12 singles-kamper for å vinne Ryder Cup sammenlagt.
Følg Viktor Hovlands singles-kamp i vårt livesenter!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame