Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland slakter Ryder Cup-banen: – Skuffende

Publisert 20/12/2022 klokken 10:02 GMT+1

Det europeiske Ryder Cup-laget jakter revansj i 2023 etter tapet for to år siden. Men Viktor Hovland har ikke latt seg imponere over banen hvor turneringen arrangeres neste år.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Følg Viktor Hovland i første PGA-turnering i 2023 i Sentry Tournament of Champions 5-8 januar på discovery+og Eurosport.no
Det er nærmest ingenting som kan måle seg med Ryder Cup innen golfsporten. Turneringen som setter Europa og USA opp mot hverandre har stått for mange av golfens største øyeblikk.
I 2021 fikk også Viktor Hovland kjenne på Ryder Cup-atmosfæren da han debuterte i turneringen. Dessverre for nordmannen så ble ikke resultatet helt det han hadde håpet på.
Amerikarnene vant 19-9 på hjemmebane på Whistling Straits-banen i Wisconsin. Det var største seiersmargin i Ryder Cup siden 1975.
I 2023 arrangeres Ryder Cup på europeiske jord, nærmere bestemt Marco Simeone Golf & Country Club i Roma. Hovland fikk i september testet ut banen da han spilte Italian Open.
I Eurosports golfpodkast FORE!, hvor han nylig var gjest, slakter derimot Hovland neste års Ryder Cup-bane.
– Den er litt skuffende, det må jeg si. Jeg er ikke fan av designet av selve banen. Det er opp og ned et stort fjell omtrent, så den blir tung å gå. Helt ærlig, så tror jeg folk vil slite med å spille 36 hull, og spesielt caddiene, sier Hovland.

Passer ikke Europa

Hovland tror at rammene rundt turneringen med høye publikumstall og store tribuner vil likevel være med på å gjøre arrangementet spesielt, men han tror ikke banen passer det europeiske laget nevneverdig godt.
– Jeg tror ikke den passer europeerne noe særlig. Når du først skal lage en bane for europeerne i Ryder Cup, så er det ganske skuffende å ende opp med det produktet.
Men at det kommer til å bli en folkefest kan man nesten garantere allerede. Ukesbilletter til turneringen har allerede blitt utsolgt og sist gang den ble arrangert i Europa i 2018 var det mer enn 270 000 mennesker som var til stede på Le Golf National i Frankrike i løpet av uken.

– Dårligste hullet noensinne

På en av treningsrundene før turneringen spilte Hovland med sin egen analysemann og visekaptein i det europeiske Ryder Cup-laget, Eduardo Molinari. Da trakk Hovland frem banens sjuende hull som ett han ikke hadde spesielt sansen for.
– Du har en green som har tre ulike platåer, men de går nedover og vekk fra deg selv. Du står der med et firerjern i hånda med vann til venstre og en høyreside som heller ikke er spesielt bra. Da sa jeg «dette er det dårligste hullet jeg noensinne har spilt».
Hovland håper de gjør endringer på hullet før høsten 2023 når Ryder Cup skal spilles.
– Jeg er spent på hva de har gjort med det hullet. Om de har sprengt hele greenen, eller hva?
Sett denne?
picture

Kommenterer Hovlands forberedelser: – Bare å ringe Karsten Warholm her!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame