• Se Viktor Hovland i Rocket Mortgage Classic på GOLFTV fra torsdag til søndag. Få tilgang her!
For første gang siden den historiske seieren i Puerto Rico skal endelig både Viktor Hovland og Kristoffer Ventura spille sammen i en PGA-turnering.
Mens Ventura har måttet ta til takke med spill på Korn Ferry Touren så langt etter koronapausen, har Hovland levert tre topp 25-plasseringer på PGA Touren, sist en 11. plass i Travelers Championship.
Rocket Mortgage Classic
Bryter ut i latter av «norsk» spørsmål: – Jeg skjønte det!
05/07/2020 PÅ 12:11

– Skikkelig kult

Den plasseringen sørget for at 22-åringen brøt den «magiske» grensen – som første norske herregolfer er Hovland inne blant de 50 beste spillerne på verdensrankingen.
– Det er skikkelig kult å ha nådd den milepælen allerede, sa Hovland til Eurosport på en pressekonferanse onsdag.
Nordmannen har med sin 45. plass passert store navn som Bubba Watson og Phil Mickelson – og har selv ingen planer om å stoppe der.
– Jeg har kun vært proff i et år, og forhåpentligvis fortsetter jeg å klatre på listene fremover, smilte Hovland.
Eurosports golfekspert Marius Thorp er overbevist om at 22-åringen vil fortsette å skyte oppover rankingen i tiden som kommer.
– Jeg tror han kjenner at han har mer å gå på. Det er ingen av oss som føler han har makset ut potensialet sitt. Blir han litt mer stabil på greenen, ser jeg absolutt ingen grunn til at han ikke kan bli topp 10 i verden, sier Thorp i den nyeste episoden av Eurosports golfpodcast FORE!
  • Hør Eurosports golfpodcast FORE! overalt der du finner podcaster

Ellevill klatring

Og Hovlands vei mot toppen har vært mildt sagt oppsiktsvekkende – for litt over et år siden var nordmannen ikke en gang inne blant topp 1000 på listen.
Verdensranking-orakelet «Nosferatu» på Twitter la onsdag ut følgende melding:
Hovland er altså den tiende raskeste spilleren til å gå fra utenfor topp 1000 til topp 50 siden verdensranking-systemet ble til.
Og nå som han er innenfor den «magiske» grensen, venter det en klekkelig belønning: innpass i alle major-turneringer, samt betraktelig større sjanse for å komme inn på Europas Ryder Cup-lag.
– Å vite at man kan planlegge sin egen turneringshverdag, selv om vi er inne i utfordrende tider, er deilig. I en perfekt verden vet jeg alle turneringene jeg kan spille i og hvilke jeg ikke kan, så det gjør jo hverdagen forutsigbar, sa Hovland til Eurosport på spørsmål om hva disse mulighetene betyr for ham.
Men først er det altså Rocket Mortgage Classic som gjelder, en turnering Hovland har gode minner fra. I fjor ble han nummer 13 i Detroit i sin andre PGA-turnering som proff. Tar man 22-åringens form i betraktning, bør det være muligheter for en ny topplassering for verdens 45. beste golfspiller.
  • Se Viktor Hovland i Rocket Mortgage Classic på GOLFTV fra torsdag til søndag. Få tilgang her!

Må smile av eget reisevalg

Rocket Mortgage Classic
Hovland måtte le av reporterens lovnad: – Det går sikkert bra!
03/07/2020 PÅ 17:34
Rocket Mortgage Classic
Hovland fortsetter storspillet – henger med i tetkampen
03/07/2020 PÅ 16:08