Populære sporter
All sport
Vis alt

Rekordsetter Woods med klar tale: – Nå har vi sjansen

Kristian Hennie

Oppdatert 13/04/2024 klokken 10:54 GMT+2

Fredagens Hovland-runde i The Masters gikk virkelig ikke som den skulle. En viss golflegende leverte derimot varene.

Hovland med fullstendig hodemist: – Da er vi ferdig

  • Følg The Masters på discovery+, Eurosport.no og REX (tidligere kalt MAX).
Storturneringen på ærverdige Augusta er gått i gang og fredag kveld kjempet en rekke stjerne om å klare cuten.
Norges golfstjerne, Viktor Hovland, hadde fredag en regelrett marerittrunde da han gikk totalt ni slag over par. Ekeberg-gutten misset dermed cuten og gikk sin verste runde som profesjonell golfspiller.
Men nordmannen var ikke den eneste av stjernene som ikke blir å se videre i helgen. Spillere som Justin Thomas, Wyndham Clark og Jordna Spieth maktet heller ikke å komme seg innenfor cutgrensen på +6 fredag.
En som derimot klarte cuten med god margin var ingen ringere enn den amerikanske golflegenden Tiger Woods. 48-åringen gikk fredagens runde på par og står på +1 totalt før lørdagens tredjerunde. Det holder til en foreløpig delt 22. plass i turneringen som ledes av Scottie Scheffler, Bryson DeChambeau og Max Homa på -6.
Woods leveranse fredag førte også til en ny rekord. Amerikaneren har nå klart 24 strake cuter i Masters, som er flest av en golfspiller noensinne. Tidligere sto han på 23 strake sammen med landsmann Fred Couples og sørafrikanske Gary Player.
Etter fredagens runde uttalte 48-åringen seg om bragden.
– Det betyr at jeg har en sjanse nå inn i helgen. Jeg er her og har en sjanse til å vinne en golfturnering, sa han til arrangøren.
Mange har vært spente på formen til Woods før storturneringen denne uken. I februar måtte han trekke seg fra Genesis Invitational grunnet sykdom.
– Ja, jeg er sliten. Jeg har vært ute en stund nå, men jeg og min caddie Lance (Bennett) kjempet på bra og nå har vi sjansen i helgen, fortsatte han.
Woods var borte fra mesteparten av 2023-sesongen grunnet rehabilitering etter en operasjon i høyre ankel. Deltakelsen da var hans første offisielle på PGA-touren siden Masters i 2023.
Den amerikanske stjernen slår ut 18.45 norsk tid lørdag, i ball sammen med britiske Tyrrell Hatton på tredjerunden.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame