Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland bekrefter: Gjenforent med gamletreneren

Espen Blaker

Oppdatert 09/04/2024 klokken 22:46 GMT+2

Viktor Hovland både tror og håper en gammel kjenning vil føre ham tilbake til toppen.

Hovland før Masters: – Det har vært vanskelig

  • Se Viktor Hovland i Masters fra torsdag-søndag på discovery+. Få tilgang her!
AUGUSTA (Discovery):
Da Viktor Hovland slo baller på treningsområdet på Augusta National mandag ettermiddag, var det ikke Grant Waite som stod ved hans side.
I stedet var det en gammel kjenning som stod og diskuterte med nordmannen: Dana Dahlquist, som trente Viktor i perioden han først kom ut på PGA-touren.
– Det som er kult at han kjenner svingen min ganske godt fra 2020 og den perioden vi jobbet sammen, sier Hovland til Discovery.
Se hele intervjuet med Hovland før Masters i videovinduet øverst!

Bekrefter trenerbytte

Hovland har gjort flere endringer i svingen denne sesongen, i et forsøk på å finne tilbake til godfølelsen i det lange spillet. En godfølelse som var sterkest tilbake i 2020/21-sesongen, hvor Dahlquist spilte en viktig rolle.
– Jeg bare sendte ham noen videoer og likte måten han forklarte på. Jeg likte også hva han syntes var den beste strategien for å komme tilbake til mye av den bevegelsen fra den tiden. Jeg syntes det ga veldig mye mening, og så har vi jobbet litt sammen nå. Så får vi se hvordan det går, sier Hovland.
Mange har spekulert i om Dahlquist kun er inne for å gjøre en jobb under Masters. Men Hovland bekrefter til Discovery at han nå har tatt over rollen til Waite.
– Nei, nå blir det å jobbe med Dana videre.
picture

Viktor Hovland og Dana Dahlquist

Foto: Eurosport

Hovland jobbet med Waite siden årsskiftet, etter at han tok over for fjorårets suksesstrener Joe Mayo.
Se intervjuet med Waite under Arnold Palmer Invitational i mars her (saken fortsetter under):
picture

Se intervjuet med Hovlands nye trener

– Vært litt mye frem og tibake

Etter mye prøving og feiling i en sesong som til nå har vært skuffende, håper Hovland på litt mer stabilitet i tiden som kommer.
– Det har vært litt for mye frem og tilbake. Men sånn er det. Det har vært vanskelig å se veien videre, hva som nøyaktig er svaret og hva jeg nøyaktig må gjøre. Men jeg føler at nå har jeg bestemt meg for at "det her er riktig, det her fungerer", og da må jeg liksom bare kjøre på med det. Så får vi se hvordan det går.
– Jeg føler det går i riktig retning, men det har vært vanskeligere enn vi skulle ønsket, innrømmer Hovland.
– Hva gjør det med følelsen inn i det som er den største uka i året?
– Det er jo litt bob-bob, da. Men sånn er det. Jeg føler at... jeg jobber på noen ting og føler ihvertfall at jeg begynner å se litt fremgang. Så det er jo positivt, man får litt mer mersmak av å møte opp og jobbe på de samme tingene, i stedet for å... jeg har kanskje søkt litt for mye. Det er bare å fortsette med det jeg gjør nå, så blir det forhåpentligvis bra.
Se hva tre ganger Masters-vinner Sir Nick Faldo sier om Viktor før årets Masters-turnering (saken fortsetter under):
picture

Masters-legenden om Hovland: – Trenger bare litt selvtillit

Senkede forventninger

I fjor var Hovland med og kjempet om seieren til langt ut på søndagen på Augusta. Et foreløpig problematisk 2024 har lagt noe demper på foreventningene til årets utgave.
– Selvfølgelig er man ikke like selvsikker som man har vært, for eksempel i fjor. Men sånn er det bare, det er jo litt kjipt. Den banen her er er jo tøff, og du har jo lyst å gjøre det bra i årets første major. Men jeg tror det er greit å bare senke forventningene litte grann. Selv om jeg ikke vet hva det ser ut som... for jeg vet at med en gang jeg klarer å se noen gode slag igjen å få litt selvtillit, så kan dette her bli dritbra.
Hovland var under fjorårets nærspillsreise med Joe Mayo opptatt av å sette prosessen foran resultatene. Det er også innstillingen han har nå.
– Det er ikke så mye fokus på resultater, egentlig bare prosessen. Å se at ting forbedrer seg, for da kommer selvtilliten tilbake. Så om det kommer denne uka hadde det vært kjempebra, men hvis ikke kommer det forhåpentligvis så snart som mulig og så begynner vi å spille ordentlig bra golf igjen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame