Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland løftet seg etter marerittstart – solid leveranse under tøffe forhold

Even Lübeck

Oppdatert 08/04/2023 klokken 17:16 GMT+2

Viktor Hovland åpnet Masters-lørdagen med å bomme på en putt fra litt over én meter, men løftet seg ypperlig etter det og leverte en sterk avslutning på andrerunden.

Hovland etter maratonrunden: – Det er ganske råttent

  • Følg Masters-helgen på discovery+, i vårt livesenter og på Eurosport.no
Gårsdagens runde ble avbrutt av en voldsom vind som blant annet førte til at flere trær veltet over ende. Ingen ble skadd i kaoset på den tradisjonsrike banen fredag.
Som følge av dette måtte drøyt halvparten av Masters-spillerne avslutte sin andrerunde lørdag morgen amerikansk tid.
En av de var Viktor Hovland, som startet lørdagen på grusomt vis med å bomme parputten sin fra en og en halv meter på hull 11.
Etter par på hull 12 slo Hovland tilbake på hull 13 og bokførte en birdie etter en herlig putt:
picture

Hovland-birdie på hull 13: – Da er han i gang!

På skuddhold

Deretter ble det par på hull 14, 15 og 16, før nordmannen hadde så en eventyrlig mulighet til å notere en birdie på hull 17 etter et vanvittig innspill. Men på nærmest uforståelig vis bommet han på putten fra litt over en meter.
Hovland avsluttet med par på hull 18, et av banens vanskeligste hull, og står etter 36 av 72 hull på -6, som holder til en delt 4. plass.
– Jeg føler spillet er bra og at jeg har taklet de siste 24 timene på en god måte, men putteren har ikke vært helt på lag. Forholdene er ganske råtne, og det ser ut til å bli verre utover dagen. Tredjerunden blir ekstremt tøff, sier Hovland til Discovery.
– Viktor klarte seg ordentlig bra i dette møkkaværet, sier Henrik Bjørnstad etter runden.
– En stabil andrerunde sett over ett. Han klarte ikke ta like godt vare på birdiemulighetene som på førsterunden, og i tillegg la han igjen et par sure slag på de hullene han spilte lørdag. Men topp fem etter to runder og helt med. Strålende levert, sier Marius Thorp.
Hør hva Hovland sa etter runden i videovinduet i toppen av saken og her:
picture

Hovland etter maratonrunden: – Det er ganske råttent

LIV-golfer leder

LIV-golfer Brooks Koepka leder på -12, mens spanske Jon Rahm ligger på -10. Amatøren Sam Bennett har sett ut som en veteran og ligger på imponerende -8.
Tredjerunden begynner 17.30 og Hovland slår ut fra hull 1 18.54 med Jason Day og Collin Morikawa. Trioen over her med Koepka, Rahm og Bennett slår ut sist - 19.06.

Woods klarte akkurat cuten

Hovlands spillepartner Tiger Woods så ut til å klare cuten da han noterte seg for birdie på hull 16, men bogey på hull 17 og 18 og +3 på scorekortet gjorde at det en stund så vrient ut for Woods med tanke på å klare cuten.
Så gikk også Justin Thomas til +3, på hull 17, og da ble cutgrensen endret til +3.
Dermed skal Woods, som har vunnet fem ganger på Augusta tidligere, spille runde tre og fire på Augusta, for 23. gang på rad, som er tangering av rekorden til Fred Couples og Gary Player for å ha klart cuten flest ganger på den legendariske banen.
63 år gamle Couples ble den eldste til å klare cuten på Augusta. Han ligger på delt 40.-plass, ett slag over par.
picture

Tiger Woods klarte cuten på hengende håret.

Foto: Getty Images

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame