• Følg Viktor Hovland i The Masters torsdag fra 19:30 på discovery+
Så er tiden kommet. Vårens vakreste eventyr er her, og årets første major står endelig for tur. 91 av verdens største stjerner er samlet og blant dem som skinner sterkest er Viktor Hovland.
Kan det være vår manns tur på den største scenen?
Masters
Full fest på hull 18 – her gjør begge verdensstjernene det utenkelige
10/04/2022 PÅ 22:44
Etter fire turneringsuker på rad har det nok smakt godt med en rolig uke hjemme i Oklahoma, hvor treningen etter rapportene skal ha bestått av mye nærspill, wedger og spill på banen. Det har også vært tilfelle de første dagene på Augusta. Viktor kommer til årets første major som rangert som nummer fire i verden og er definitivt blant favorittene til den grønne jakken.
Se intervju med Viktor Hovland øverst i saken!
Men hva er det som må stemme, og hva er det som må klaffe for at det en gang utenkelige skal skje?
For så langt i karrieren har ikke vår mann hatt den største suksessen i de fire største turneringene. Fasiten på åtte majorturneringer viser fire topp 25-plasseringer, åtte runder på 60-tallet og, han har fortsatt til gode å plassere seg blant topp ti i en majorturnering.
Også her på Augusta har han ikke helt klart å knekke koden, med en 32. plass i 2019, 21. plass i 2021 og ingen runder på 60-tallet.
Hvorfor er det slik?
Augusta National er ingen bane hvor Viktors spill fra tee gir han de samme fordelene som for eksempel i US Open. Roughen er ikke-eksisterende, og du kan tillatte deg å bomme litt på flere utslag. Det som dog blir viktig er spillet inn mot green, spillet rundt green og i hvor stor man klarer å dra nytte av de fire par 5-hullene.
Det er essensielt å kunne plassere ballen på de riktige stedene på greenene, og på den måten gi seg selv de enkleste puttene på raske ondulerte greener. Så langt i sesongen viser statistikken at jernspillet til Hovland har vært helt der oppe, faktisk er det bare to spillere som tjener flere slag inn mot green en vår mann. Med andre ord et veldig godt utgangspunkt, og disse slagene har sett solide ut på treningsdagene så langt.
Det er bortimot umulig å ikke havne i utfordrende posisjoner rundt greenene på Augusta og det er nettopp derfor nærspillet må fungere for en eventuell vinner. Du må kunne mestre flere ulike slag, høye, lave, med spin, uten spinn, og ikke bare for å redde inn par men også for gjøre up-and-down for birdie på par 5-hullene. Dette er fortsatt den svakeste delen i Viktor sitt spill, men i mine øyne har det sett betydelig bedre ut på treningsrundene.
Med en god uke rundt green burde spillet slik det ser ut nå være godt nok til å kunne kjempe der oppe.
Det siste punktet som må klaffe er spillet på par 5-hullene. Av vinnere siden 2000 er det kun Danny Willett i 2016 som ikke har vært under par over fire runder på par 5-hullene. De fire hullene, 2,8,13 og 15 er hvert år rangert som de enkleste og av vinnerscoren til de siste 22 vinnerne har 79% av scoren blitt gjort på disse fire hullene. Så langt i sesongen har Viktor en snittscore på 4,47 slag, topp 20 på touren.
Den gjennomsnittsscoren skal vi helst se denne uken også, dersom det skal bli norsk i toppen på Augusta.
Det kjennes ut som Hovland er klar for å ta et nytt steg i karrieren, et steg opp på den aller største scenen. Han har kvalitetene som skal til i det lange spillet, han er på rett vei på og rundt greenene og mentalt sett står han ikke tilbake for noen.
Det er på tide for Viktor å kjempe i toppen i de største turneringene nå, og hva er vel bedre enn å starte med en grønn jakke?
Sett pressekonferanse med Tiger Woods?

Se hele pressekonferansen: Her avslører Woods comeback

Masters
Hovland etter Masters: – Gir motivasjon til å komme tilbake
10/04/2022 PÅ 22:03
Masters
Hovland raste på listene etter fryktelig siste hull
10/04/2022 PÅ 21:26