Etter en stabil og god runde søndag var skuffelsen stor da det ble dobbel bogey på hull 18.
Det førte Hovland til at Hovland falt langt nedover resultatlistene, fra 14. til 27.
Masters
Full fest på hull 18 – her gjør begge verdensstjernene det utenkelige
10/04/2022 PÅ 22:44
– Jeg føler jeg spiller ganske greit i dag. Jeg har ikke helt marginene på min side. Med par på siste blir det en OK dag. Så det er selvfølgelig veldig kjipt med det siste hullet der. Ellers er det er mye bra, men mye forbedringspotensial også, sa Hovland til discovery etter The Masters.
– Men det er et kult sted, og det gir bra med motivasjon til å komme tilbake neste gang og ha en sjanse til å kjempe i toppen. Jeg føler jeg har nivået inne, men jeg må forbedre meg et par steder, fortsatte nordmannen.
Se hele intervjuet med Viktor Hovland:

Hovland etter Masters: – Gir motivasjon til å komme tilbake

Med +1 for dagen endte Viktor Hovland altså The Masters på fire slag over par totalt og en 27. plass etter at samtlige var ferdigspilt.
Verdensener Scottie Scheffler leverte storspill og vant turneringen tre slag foran Rory McIlroy.

Trygg start

Etter å ha rotet fra start både fredag og lørdag leverte Viktor Hovland en trygg åpning på sisterunden søndag.
Birdies på det andre og femte, og bogeys på det fjerde og sjette var fasit etter halvspilt runde. Dermed lå Hovland på par etter første halvdel, ett slag bedre enn dagen før.
Og etter lørdagens solide spill på back nine var det håp om storspill også på sisterunden. Men det ble bogey på det ellevte, etter en misbrukt parputt fra to meter.
På hull 13 var han tilbake med et strøkent innspill, og toputten for birdie satt som et skudd. Og jammen ble det ikke birdie på det 14. også, etter nok et fantastisk innspill.
Så ble det tre strake par, før det kom en stygg dobbel bogey på det siste. Dermed endte det på +1 for dagen og +4 totalt etter en 73-runde.
Sett denne?

Feirer med sønnen etter hole-in-one – se de ville jubelscenene

Masters
Hovland etter Masters: – Gir motivasjon til å komme tilbake
10/04/2022 PÅ 22:03
Masters
Vill birdie fra verdenseneren: – Det skal ikke gå an
10/04/2022 PÅ 19:47