Eurosport

Hovland slo tilbake med birdiefest

Hovland slo tilbake med birdiefest
Av Eurosport

14/04/2019 10:42Oppdatert 14/04/2019 10:47

Viktor Hovland gikk fra tre strake bogeyer til en rekke birdier i Augusta Masters lørdag. Han fullførte 3. runde ett slag under par og ligger på en delt 31.-plass.

Riktignok fikk den norske amatøren en nedtur helt på tampen. På 18. og siste hullet måtte Hovland tåle en sur bogey og nøye seg med en runde på 71 slag. Før det hadde han spilt seg til pene fire birdier på fem hull.

Totalt fikk 21-åringen seks birdier på den legendariske Augusta-banen lørdag. Av hans fem bogeyer kom tre av dem på rappen mellom 4. og 6. hull. Det var med andre ord en røff start for Hovland.

Hovland lot seg ikke prege av den tunge starten, og i andre halvdel av runden kunne han smile for en skikkelig birdiefest før den siste bogeyen.

Midt på treet

Hovland har imponert stort i sin majordebut. Fredag greide han cuten med god margin, og etter tre av fire runder er han to slag under par. Med en delt 31.-plass før turneringen avsluttes søndag, ligger nordmenn omtrent midt i feltet av dem som fortsatt er med.

Da lørdagens runde var ferdigspilt, hadde italienske Francesco Molinari tatt ledelsen med en runde seks slag under par. Totalt ligger han tretten slag under, noe som gir ham en margin på to slag ned til amerikanerne Tony Finau og Tiger Woods, som foreløpig deler andreplassen.

Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Video - Hovland frykter ikke presset i Masters: – Det er fortsatt bare golf

03:11

Kvalifisert

De siste dagene har Hovland gått sammen med tittelforsvarer Patrick Reed og meritterte Webb Simpson. Førstnevnte slet tungt og gikk lørdagens runde to slag over par. Reed er dermed tre slag dårligere stilt enn Hovland, mens Simpson kjemper i teten. De to amerikanerne er begge i topp 25 på verdensrankingen, det vil si nesten 900 plasser foran Hovland.

Hovland er kvalifisert for den gjeve majorturneringen fordi han i fjor vant USAs amatørmesterskap. Oklahoma State-studenten sikret plassen i Augusta Masters som tidenes første nordmann da han i fjor vant USAs prestisjetunge amatørmesterskap.

Han er også kvalifisert for Major-turneringene US Open og British Open senere denne sesongen.

(©NTB)

Sett denne?

Video - Her blir Tiger Woods taklet av en sikkerhetsvakt

01:40