Populære sporter
All sport
Vis alt

Raser mot dommeravgjørelse: – Bra jobba!

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 04/12/2022 klokken 19:09 GMT+1

Den spanske golfstjernen Jon Rahm (28) er alt annet enn fornøyd med at dommerne har gått bort fra ballplassering i Hero World Challenge.

Jon Rahm

Foto: Getty Images

– Vel, der forsvinner den. Det er faen meg en leireball igen. Bra jobba, dommere!
Det var det tydelige budskapet fra Jon Rahm på den siste runden av Hero World Challenge.
På det andre slaget på hull tre bommet spanjolen grovt til venstre for green på et innspill. Årsaken var at han hadde fått en «mud ball», eller leireball på norsk.
Det kraftige regnværet på Bahamas tidligere denne uken har gjort at det ofte setter seg leire på ballen etter et langt slag.
Selv om det ikke har regnet de siste to dagene, er det fortsatt store utfordringer med leiren. Men til tross for dette har dommerne bestemt seg for å droppe ballplassering på de to siste rundene.
– Når PGA-touren har fått kritikk for at de tenker for mye på seg selv, skal de i alle fall ikke gå på sånne fryktelige blemmer som det her. Det er en så enkel greie, sa Discoverys golfkommentator Per Haugsrud etter Rahms lille raseriutbrudd.

Skapte problemer lørdag

Som nevnt var det ingen ballplassering på lørdagsrunden heller. Det skapte utfordringer for flere av stjernene. Verst gikk det kanskje ut over den amerikanske stjernen Cameron Young.
Young hadde rundet på -5 og var i ferd med å levere en fantomrunde, som fort kunne gjort at han hadde ligget helt i rygg på Hovland før søndagens avslutning.
På det tiende hullet skulle han havne i kjempeproblemer. Etter et godt utslag fikk amerikaneren store mengder leire på ballen. Det påfølgende slaget fløy langt ut i buskene til høyre og Young måtte ta til takke med en bogey.
Amerikaneren ble preget av den ufortjente bogeyen, og han endte til slutt med en 68-runde.
Hovland kom seg heller ikke uhindret gjennom runden. På det aller siste hullet skulle leiren også sørge for problemer for nordmannen. Han måtte slite seg inn på green etter å ha fått leire på ballen på de to første slagene og noterte seg til slutt for en bogey.
picture

Sisteplassen vartet opp med spinnvill hole-in-one

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame