Scanpix

Fullstendig krise for den regjerende mesteren. Sendte fem baller i vannet – på rad (!)

Fullstendig krise for den regjerende mesteren. Sendte fem baller i vannet – på rad (!)

06/04/2018 10:24Oppdatert 06/04/2018 10:26

Sergio Garcia visste knapt hva han skulle si etter å spilt seg selv ut av tittelkampen i 2018-utgaven av The Masters.

Sergio Garcia kom til årets Masters i håp om å bli den første siden Tiger Woods i 2002 til å forsvare den prestisjetunge tittelen.

Men allerede etter dag en skal spanjolen prise seg mer enn lykkelig om han i det hele tatt skulle klare cuten.

38-åringen fikk en brukbar start og lå på par da han skulle ut på det 15. hullet. Men der gikk alt gikk galt – mildt sagt.

På det som normalt sett så ut som et overkommelig innspill på par 5-hullet for spanjolen, gav han ballen for mye bakspinn og måtte se den forsvinne i vannet. Til tross for å ha pådratt seg et straffeslag, hadde han fortsatt mulighet til å redde boogey, men gjorde det samme på forsøk nummer to og måtte se ballen skyte fart og forsvinne ned i det mørke dypet.

Publikums tanker gikk fort tilbake til Jordan Spieths legendariske kollaps på samme bane i 2016, men Garcia selv hadde enda større planer.

Han sendte like gjerne også slag nummer seks, åtte og ti (!) i samme vanndam og endte hullet til slutt på 13 slag, og satte med det en effektiv stopper for sitt kanditatur til å krones Masters-vinner to år på rad. 13 slag er for øvrig rekord i negativ forstand på alle hull i en Masters-turnering på Augusta.

Se video av den vanvittige situasjonen her (artikkelen fortsetter under):

Da samtlige spillere hadde signert scorekortet og gitt seg for dagen endte Garcia helt nede på en delt 85. plass, med amatørspilleren Harry Ellis som eneste mann bak seg på tablået.

I motsatt ende av skalaen imponerte debutanten Tony Finau. Etter å ha skapt store overskrifter for å ha tråkket ankelen ut av ledd for så å «reparere» den selv under onsdagens oppvarmingsturnering, gikk amerikaneren en solid 68-runden og ligger bare to slag bak leder Jordan Spieth etter dag en.

Men er det en ting Masters-turneringene har vist gjennom årene, så er det at på Augusta er ingenting avgjort før det faktisk er avgjort. Det kan for eksempel Spieth skrive under på.

Hvem vinner Masters 2018?

Avstemning
78 stemmer
Jordan Spieth
Tony Finau
Matt Kuchar
Henrik Stenson
Patrick Reed
Rory McIlroy
Charley Hoffman
En annen