Sergio Garcia kom til årets Masters i håp om å bli den første siden Tiger Woods i 2002 til å forsvare den prestisjetunge tittelen.
Men allerede etter dag en skal spanjolen prise seg mer enn lykkelig om han i det hele tatt skulle klare cuten.
38-åringen fikk en brukbar start og lå på par da han skulle ut på det 15. hullet. Men der gikk alt gikk galt – mildt sagt.
Golf
Hovlands potensial «skremmer» caddien: – Finnes ingen grenser
5 TIMER SIDEN
På det som normalt sett så ut som et overkommelig innspill på par 5-hullet for spanjolen, gav han ballen for mye bakspinn og måtte se den forsvinne i vannet. Til tross for å ha pådratt seg et straffeslag, hadde han fortsatt mulighet til å redde boogey, men gjorde det samme på forsøk nummer to og måtte se ballen skyte fart og forsvinne ned i det mørke dypet.
Publikums tanker gikk fort tilbake til Jordan Spieths legendariske kollaps på samme bane i 2016, men Garcia selv hadde enda større planer.
Han sendte like gjerne også slag nummer seks, åtte og ti (!) i samme vanndam og endte hullet til slutt på 13 slag, og satte med det en effektiv stopper for sitt kanditatur til å krones Masters-vinner to år på rad. 13 slag er for øvrig rekord i negativ forstand på alle hull i en Masters-turnering på Augusta.
Se video av den vanvittige situasjonen her (artikkelen fortsetter under):
– Jeg forstår ingenting. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er bare... Jeg vet ikke. Det er første gang i karrieren jeg har endt et hull på 13 slag uten å bomme på et eneste slag, sa spanjolen ifølge The Guardian etter å ha avsluttet runden og fått samlet seg litt.
Da samtlige spillere hadde signert scorekortet og gitt seg for dagen endte Garcia helt nede på en delt 85. plass, med amatørspilleren Harry Ellis som eneste mann bak seg på tablået.
I motsatt ende av skalaen imponerte debutanten Tony Finau. Etter å ha skapt store overskrifter for å ha tråkket ankelen ut av ledd for så å «reparere» den selv under onsdagens oppvarmingsturnering, gikk amerikaneren en solid 68-runden og ligger bare to slag bak leder Jordan Spieth etter dag en.
Men er det en ting Masters-turneringene har vist gjennom årene, så er det at på Augusta er ingenting avgjort før det faktisk er avgjort. Det kan for eksempel Spieth skrive under på.
Fredag er det duket for dag to av den prestisjetunge golfturneringen. Få med deg alt på Eurosport Player og Eurosport Norge fra kl. 21!
HVEM VINNER MASTERS 2018?
Golf
Hovland mest lukrative år noensinne: Så mye tjente han i 2022
I GÅR KLOKKEN 16:33
Golf
Hovland med byks på verdensrankingen etter triumfen på Bahamas
05/12/2022 KLOKKEN 09:48