Populære sporter
All sport
Vis alt

I dag avgjøres golfprofilens fremtid: – Trenger topp 15-plassering

Mats Wexel Wexelsen

Oppdatert 29/10/2023 klokken 11:23 GMT+1

Kristian Krogh Johannessen (28) spiller for å beholde medlemskapet på Europa-touren.

Hovland etter seieren: – Helt surrealistisk opplevelse

Nordmannen har satt seg i en situasjon hvor han er fullstendig avhengig av et toppresultat denne helgen om han skal beholde medlemskapet sitt på Europa-touren.
For å fornye medlemskapet sitt neste sesong må 28-åringen ende blant de 116 beste spillerne i «Race to Dubai».
Nordmannen har danset rundt denne plassen hele sesongen, og etter 23 turneringer befinner han seg under streken før sesongens siste turnering – som er siste mulighet til å redde kortet sitt.
– Nei, jeg har jo spilt jævlig ræva i det siste da og jeg har rett og slett hatt for dårlig kvalitet på slagene. Spesielt inn mot green har det vært helt katastrofe, jeg treffer ikke green med wedgen engang, sa Krogh Johannessen til Discovery om situasjonen han har satt seg selv i før helgens turnering i Qatar.

Sesongavgjørende helg

Mannen som foreløpig ligger på den kritiske 116. plassen er danske John Axelsen med sine 427,94 poeng.
Foran siste dag er Krogh Johannessen på delt 32.plass, to slag bak ledende Jorge Campillo. Axelsen klarte ikke cuten tidligere i turneringen..
– Jeg må henge meg på teten og bare kjøre på, og så teller vi opp til slutt. Jeg har ikke noe å tape, sa Europa-proffen før helgen.
Nede på en 126. plass finner vi Krogh Johannessen med 363,98 poeng – som betyr at 28-åringen må tette gapet på 64,61 poeng denne helgen.
picture

Road to Dubai ranking-liste.

Foto: Eurosport

I denne ukens Qatar Masters spilles det om 4,250 Race to Dubai-rankingpoeng.
– Nå må jeg skjerpe meg, for jeg trenger nok en topp 10-15-plassering (for å redde kortet, journ. anm.), sier 28-åringen, og fortsetter:
– Jeg har tatt tak i teknikken, men når jeg begynner å spille ordentlig bra igjen er umulig å si. Det spillet her er jo helt sykt, men jeg får bare gjøre mitt beste.
Hør denne ukas episode av Indre Bane:

Store kontraster

– Går det ikke veien denne uka så er blir det å spille Q-School, men spiller jeg veldig bra denne uka her så er jeg plutselig med i sluttspillet om et par uker.
Ordene til Hokksund-gutten maler et bilde på hvor store kontrastene er på hver sin side av den kritiske 116. plassen.
Q-school kan hevdes å være den tøffeste testen innenfor golfverden. Kvalifiseringen er på mange måter stedet der spillere møtes til dyst for å spille om fremtiden sin. Hvilken plass du ender på vil avgjøre hvilke rettigheter du mottar den påfølgende sesongen. For noen er dette en utmattende kvalifisering på 13 turneringer hvor målet er å ende topp 25. En plassering som vil tjene deg et kort som gjør deg direkte kvalifisert til alle Europtour-turneringer bortsett fra de aller største. I Kroghs tilfelle vil han gå rett inn på finalestadiet hvor det spilles èn turnering med seks runder.
Skulle Krogh redde plassen venter en ny sesong på Europas gjeveste tour neste sesong. I praksis betyr det at han er direkte kvalifisert til de aller fleste turneringene på Europatour-kalenderen.
I tillegg er han sikret en plass i sluttspillet i Sør-Afrika (Nedbank Golf Challenge), hvor det skal spilles om nye 7000 R2DR-poeng i «Race to Dubai». Der kan nordmannen sikre seg en plass sammen med kollega, og nylig Ryder Cup-mester, Viktor Hovland i sesongfinalen i Dubai.
I DP World Tour Championship spilles det om 12 000 R2DR-poeng og hele 100 millioner kroner.
Sett denne?
picture

Her deler han sjokkbeskjeden: – Jeg legger opp

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame