Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland hyller sin nærmeste utfordrer: – En levende legende

Espen Blaker

Oppdatert 11/09/2022 klokken 10:42 GMT+2

En dansk veteran kan bli festbrems i London. Men Viktor Hovland er full av respekt når han omtaler sin mer rutinerte spillepartner.

Viktor Hovland og Søren Kjeldsen

Foto: Getty Images

  • Følg Viktor Hovland i seierskampen i BMW PGA Championship i vårt livesenter fra klokken 15:40!
WENTWORTH, LONDON (Discovery):
NB! Søndagens avsluttende runde har blitt utsatt med 90 minutter på grunn av tåke. Hovland og Kjeldsen slår dermed ut 15:40 norsk tid, og ikke 14:10 som først oppsatt. Kristian Krogh Johannessen slår ut 13:45.
Før søndagens avslutning har Hovland selskap av danske Søren Kjeldsen på toppen av leaderboarden. Og selv om navnet kanskje ikke ringer en bjelle hos nylig golffrelste nordmenn, er 47-åringen ingen hvem som helst i europeisk målestokk.
For selv om Kjeldsen har falt til 608. plass på verdensrankingen, vet han hvordan det er å vinne på Europatouren. Faktisk har Aalborg-mannen fire seire i Europas gjeveste golfselskap, siste gang i Irish Open i 2015.

– En levende legende

Etter lørdagens runde innrømte Hovland at han faktisk enda ikke har møtt Kjeldsen, men var likevel full av lovord om sin mer rutinerte spillepartner.
– Jeg har faktisk aldri snakket med han, men jeg vet jo godt hvem han er. Han er jo en levende legende i dette miljøet, sa Hovland.
På det tidspunktet Hovland var ferdig med sin runde, visste han ikke om Kjeldsen kom til å bli spillepartneren hans søndag.
– Hvis det skulle skje, så blir kult å spille med han, spesielt når han er fra nabolandet. Det er jo ikke alltid like lett å forstå dansker, men noen ord klarer vi vel å utveksle uten at andre forstår oss, smilte Hovland.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Hovland spøkte om stjernemøtet: – Fikk ikke nummeret hans

Dette blir nøkkelen for dansken

Kjeldsen leverte en 64-runde (-8) lørdag, i likhet med det Hovland gjorde på åpningsdagen. Dansken var naturligvis meget fornøyd med eget spill.
– Jeg puttet bedre i dag, så det var den store forskjellen fra torsdag. Jeg spilte veldig bra hele dagen, og fikk med meg momentum på et par nøkkelpunkter. Det var en spesiell dag, sa Kjeldsen etter kanonrunden.
Veteranen peker på spesielt én ting som også må sitte søndag om han skal ha en mulighet til å gå helt til topps.
– Jeg slår jo ikke like langt som mange av de yngre spillerne, så jeg må optimere spillet mitt på andre måter. Jeg har vært veldig presis med utslagene denne uken, og det må jeg være i morgen også. Jeg er avhengig av mange fairway-treff. I tillegg må jeg optimere spillet på og rundt green... Putter jeg like bra som jeg gjorde i dag, så har jeg gode muligheter.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Kan nå hårete mål: – Veldig lyst å bli med Viktor

Har superstjerne i hælene

Hovland og Kjeldsen er de eneste spillerne på -12, men det følger et kobbel av spillere like bak. Blant disse den nybakte FedExCup-vinner Rory McIlroy, som kun er slaget bak den skandinaviske duoen.
– Jeg gleder meg til avslutningen. Jeg er med helt der oppe, det kommer til å bli spennende. Det er så mange oppe i toppen der, så det kommer til å bli en sprint til mållinjen, det er sikkert, sa McIlroy etter lørdagens runde.
Turneringen utenfor London ble kortet ned fra 72 til 54 hull etter Dronning Elizabeths bortgang, og Hovland er enig med McIlroy i at det nå
– Det blir litt mer som en sprint, ja. Har du en dårlig rull eller to, så burde du jo ikke la det påvirke deg... Men samtidig vet man at det er vanskelig å ta det tilbake, fordi man vet det er færre hull å gjøre det på.
Heldigvis har Hovland spilt så og si feilfritt de første 36 hullene ute på Wentworth Golf Club.
– Jeg har bare gjort en bogey så langt, og jeg tror det er derfor jeg er med helt der oppe. I morgen må jeg bare være tålmodig og kanskje få i litt flere putter enn jeg gjorde i dag, så tror jeg at det kan bli imoro, sa Hovland.
Hovland slår ut 15:40 norsk tid på søndagens avsluttende runde av BMW PGA Championship. Du kan følge hele runden i vårt livesenter. Kristian Krogh Johannessen slår ut 13:45.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame