Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland slet i tøffe forhold – fortsatt i rute til topp 30

Oppdatert 29/08/2020 klokken 00:01 GMT+2

Viktor Hovland hadde ikke centimeterene helt med seg i den andre runden av BMW Championship, og endte dagen på en foreløpig 30. plass.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

– Godt kjempet på de siste ni hullene i dag. Det skal Viktor ta med seg. Han er bare fem slag bak, så her er dte masse å spille for i helgen, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp etter runden.
Til tross for en sur avslutning med to strake bogeys lå Viktor Hovland fint plassert som nummer 14 etter første dag av BMW Championship.
Men den vonde trenden fortsatte dessverre på dag to. Spesielt utslagene satt ikke fra start – der Hovland så og si traff alle fairways på torsdag, traff han kun én av de første sju fredag.
Det førte til store problemer på de første ni hullene, hvor Hovland måtte tåle en bogey allerede på hull 1, ett av banens enkleste. To nye bogeys fulgte på hull 5 og 8, og når han heller ikke klarte å sette puttene de få gangene birdie-mulighetene bød seg, rundet 22-åringen på +3 og +4 totalt.

God start på siste ni

Ved runding var Hovland også utenfor de 30 beste i FedExCupen, som vil gi spill i neste ukes Tour Championship. Da kunne ikke timingen vært bedre med dagens første birdie på hull 10 etter et nydelig innspill, og vips så var Hovland innenfor de 30 igjen.
Nordmannen fulgte opp med solid putt på hull 11, til ekspertenes store begeistring.
– Ekstremt viktig for momentum videre. God putt å få i, mente Eurosport golfekspert Marius Thorp.
Saken fortsetter under videoen. Se den viktige Hovland-putten her:
picture

Viktig putt av Hovland: – Sjekk den da folkens! Makan!

I rute til Tour Championship

Midt i fairway og en gunstig flaggplassering, ga gode birdiemuligheter på hull 12. Hovland satte dessverre «bare» par fra greenkanten, men gode muligheter ventet på de tre påfølgende hullene. 22-åringen startet godt, og leverte et solid utslag fra hull 13. Nok en birdiemulighet fra fem meter, men nordmannen måtte derimot nøye seg med kun en par.
Til tross for en god start på de siste ni klarte ikke Hovland å følge opp. Han ga seg selv riktignok flere muligheter, men hadde ikke de nødvendige centimetrene på sin side.
En bogey på hull 14 gjorde at nordmannen endte dagen på +3 og +4 totalt. Det holder til en foreløpig 30. plass.
Det viktigste er at Hovland (28) fortsatt er blant de 30 beste på FedExCup-rankingen og dermed er i rute til å få spille neste ukes Tour Championship.
Hovland bevegde seg inn og ut av topp 30 gjennom dagen, og mange er kanskje av oppfatningen at det er litt bingo om han kommer seg med neste uke. Men ifølge statistikk-siden datagolf er det over 95% sannsynlighet for at 22-åringen også blir å se i Atlanta neste uke, når sesongfinalen skal spilles.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame