Populære sporter
All sport
Vis alt

Slik kan Kofstads PGA-eventyr ende med det helt store

Espen Blaker

Oppdatert 11/07/2022 klokken 13:54 GMT+2

Espen Kofstads renessanse på golfbanen kan gi 34-åringen muligheten han alltid har drømt om.

Espen Kofstad

Foto: Eurosport

  • Se Espen Kofstad i Barracuda Championship fra torsdag på Discovery+
Med en 13. plass i forrige ukes debut på PGA-touren beviste Espen Kofstad at han er tilbake på et høyere nivå enn noen gang tidligere. Turneringen kom uken etter 34-åringen sikret karrierebeste på Europatouren med en 9. plass i Irish Open.
Kofstad, som var nære på å legge opp så sent som for bare to år siden grunnet store skadeproblemer, spilte solid alle fire dager i Barbasol Championship og gikk de siste 58 hullene uten å gjøre en eneste bogey.
Muligheten kom gjennom et samarbeid mellom PGA-touren og Europatouren, og det samme gjelder denne uken når Kofstad flyr ned til California for å spille enda en PGA-turnering, Barracuda Championship.
Men Kofstads PGA-eventyr trenger ikke stoppe her. Snarere tvert imot.

Kan ta samme vei som Hovland

Med de siste ukes knallresultater har Kofstad på langt vei sikret seg spillestatus på Europatouren også neste år. Spørsmålet er bare om nordmannen nøyer seg med det – med en ny, god prestasjon denne uken kan nemlig drømmen om fast spill på PGA-touren ende opp med å bli mer enn bare en drøm.
Hørt om Korn Ferry Tour Finals? Om PGA-touren er golfens Eliteserien, er Korn Ferry-touren OBOS-ligaen. Viktor Hovland måtte i 2019 gjennom Korn Ferry Tour Finals for å sikre seg spill på PGA-touren. I 2022 kan dette også bli Kofstads vei inn i det gjeveste selskap.
Men veien dit er fortsatt lang. Kofstad fikk 30 poeng for sin 13. plass i Barbasol Championship, og trenger trolig minimum 70 poeng til for å komme seg til Finals. En topp 5-plassering i denne ukes Barracuda Championship vil etter all sannsynlighet være nok. Skulle Kofstad komme topp 10, vil han få automatisk invitasjon til neste ukes 3M Open og muligheten til å sanke enda flere poeng.
Se intervjuet med Kofstad under forrige ukes Barbasol Championship (saken fortsetter under):
picture

Kofstad imponerer i PGA-debuten: – Føltes ut som en lek

Slik kan Kofstad gjøre det helt store

Korn Ferry Tour Finals deler ut totalt 25 PGA Tour-kort og består av tre turneringer. Feltet består av nummer 26-75 på Korn Ferry Tour-rankingen (de 25 beste får automatisk PGA Tour-kort), nummer 126-200 på PGA-tourens FedExCup-liste (de 125 beste får automatisk fornyet spillerettighetene på PGA-touren) i tillegg til såkalte "non-members".
Det er under kategorien "non-members" at Kofstad kan få sin mulighet, gitt at han da oppnår nok poeng. Skulle Kofstad kvalifisere seg til Finals, må han altså bli blant de 25 beste totalt over de tre turneringene for å sikre seg PGA-kortet for 2022/2023 – to år etter at han var nær ved å legge opp.
Korn Ferry Tour Finals starter 18. august med Albertsons Boise Open. Deretter følger Nationwide Childrens Hospital Open, før det hele avsluttes med Korn Ferry Tour Championship 1-4 september.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame