Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovlands overmann: – Må tørre å være klar for et nederlag

Carsten Skjelbreid

Publisert 01/02/2024 klokken 08:28 GMT+1

Danskenes stjerneskudd Nicolai Højgaard misset samtlige cuter første PGA-sesong. Løsningen var å fikse hodet. kke golfsvingen.

Har hatt en kjempestart på sesongen: – Det mentale har endret seg

  • Følg Viktor Hovlands åpningsrunde på Pebble Beach på discovery+, Eurosport.no og Eurosport Norge. Han slår ut 18.21 torsdag.
PEBBLE BEACH (Discovery):
Søndag kunne Nicolai Højgaard (22) innkassere en andreplass i PGA-turneringen Farmers Insurance Open på Torrey Pines. Dansken var i tetkampen helt til siste putt på hull 18, men måtte strekke våpen mot franske Matthieu Pavon på avslutningshullet.
Livet som golfspiller peker i én retning for Højgaard. I november vant han DP World Tour Championship i sterk konkurranse med store stjerner som Viktor Hovland, Tommy Fleetwood og Jon Rahm.
– Jeg tror min mentale inngang til tingene har endret seg. Jeg har mer ro. Jeg aksepterer at jeg kommer til å gjøre feil. De dårlige slagene kommer. De feilene kommer. Har man hodet skrudd ordentlig på så er det større sjanse for å spille bedre golf, sier den sympatiske dansken til Discovery.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

– Det er det dummeste jeg har sett!

Endret tankegangen

Kontrasten er enorm sammenlignet med hans debutsesong på PGA-touren. Som 20-åring fikk han fem sjanser til å vise seg frem i USA. Det endte med fem missede cuter. En delt 53. plass i The Open ble sesongen «høydepunkt». Resultatene viste at det var en fryktelig lang vei opp til de beste.
Men istedenfor å forandre veldig mye på selve golfspillet, bestemte han seg for å forandre måten å tenke på.
– Det var vanskelig å komme til det valget. Men når man først kommer til det at man tør å feile, det er da dørene åpnes. Hvis man er redd for å mislykkes, da klarer man ikke å være fri nok til å spille god golf. Den dagen du tør å si til deg selv «jeg tør å feile. Jeg er klar for å få et nederlag» det er da døren åpnes.

– Går fantastisk med dansk golf

Det er ikke bare Nicolai som for tiden gjør det godt for Danmark, tvillingbror Rasmus ble nummer to på DP World Tour søndag. Kun slått av en annen danske. Thorbjørn Olesen.
– Det går fantastisk med dansk golf. De siste tre-fire årene har vært fantastiske. Vi lærer av hverandre og hvis Torbjørn spiller bra, så spiller Rasmus bra og så spiller jeg bra. Arbeidet som er gjort de siste 10-15 årene begynner å speile seg og det begynner å den riktige veien for dansk golf, sier Højgaard og fortsetter:
– Vi lot oss inspirere av Thomas Bjørn, og det han gjorde for dansk golf. Nå er det vår tur til å ta det videre.
Nicolai Højgaard spiller sammen med belgiske Thomas Detry torsdag klokka 19:33.
  • Turneringen fra AT&T Pebble Beach kan du følge på discovery+, Eurosport Norge og Eurosport.no fra og med torsdag. Viktor Hovland slår ut 18.21 på første dag.
Sett denne?
picture

Hovland: – Det er slik denne drittsporten er

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame