Populære sporter
All sport
Vis alt

Absurd situasjon vekket reaksjoner og forvirring: – Vil bli diskutert

Kristian Hennie

Oppdatert 03/02/2024 klokken 12:56 GMT+1

Viktor Hovland skal lørdag i aksjon på tredjerunden på Pebble Beach. Under andrerunden fredag var det én spesiell situasjon som vekket mange reaksjoner.

Klar melding etter absurd situasjon: – Han gjør det eneste riktige

  • Følg Hovland på tredjerunden på discovery+ og Eurosport Norge.
Viktor Hovland er denne helgen i aksjon på PGA-touren i AT&T Pebble Beach Pro-Am i California.
Den norske golfstjernen gikk torsdagens åpningsrunde på tre slag under par, mens andrerunden fredag endte på par. Dermed ligger han på en delt 44. plass før tredjerunden lørdag.
Nå er det klart at nordmannen slår ut på tredjerunden 17.34 norsk tid. 25-åringen fra Ekeberg slår ut sammen med de to amerikanerne Maverick McNealy og Alex Smalley.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Frustrert Hovland etter innspel: – Er det mogleg?!

Den norske golfstjenen gikk andrerunden med amerikanske Patrick Cantlay. 31-åringen fra USA har gjort sakene sine meget bra hittil og ligger kun slaget bak de tre i tet før tredjerunden: Thomas Detry, Ludvig Åberg og Scottie Scheffler (-11).
Men det var en helt spesiell situasjon på runden til Cantlay som vekket reaksjoner og forvirring fredag. Amerikanerens utslag på hull tre endte, slik man tydelig kunne se av TV-bildene, i roughen til venstre for fairway. Grunnet svært våte forhold på banen forsvant derimot ballen ned i bakken.
– Jeg synes jo nå at når man har det på «tape» og vet at ballen ligger der, så burde han kunne droppe en ny ball der uten straffeslag. Det blir jo bare verre og verre jo flere folk som strømmer til der. Dette blir jo bare for dumt, utbrøt Discoverys golfekspert, Henrik Bjørnstad, mens letingen etter Cantlays ball var i gang.
Ballen til Cantlay ble aldri funnet, men amerikaneren endte med å droppe fra omtrent samme området hvor ballen landet. Han fikk dermed ikke noe straffeslag.
Det fikk derimot Bryson DeChambeau (nåværende LIV-spiller) under Masters tilbake i 2020. En svært lik situasjon oppsto den gangen for DeChambeau, som i motsetning til Cantlay fikk straffeslag etter at ballen ikke ble funnet.
– Det er litt sånn at samme hva som skjer her nå så blir det feil. Dette kommer til å bli diskutert, utbrøt Discovery-kommentator, Per Haugsrud under fredagens sending.
– Det er litt som med VAR egentlig det der, hvor man etterspør litt kontuinitet når det går forskjellig her og der. Men den er helt grei den han får der, den er helt innafor regelen at han får det fritaket, uttalte Discoverys golfekspert, Marius Thorp, fra indre bane i California.
Den svenske golfstjernen, Ludvig Åberg, er i delt ledelse før trejderunden lørdag. Han tok en prat med Discovery etter fredagens andrerunde.
Se intervjuet her!
picture

Svensk stjerne til Discovery: – Fint å gå rundt her og kose seg

  • Følg Hovland på discovery+, Eurosport.no. og Eurosport Norge gjennom hele helgen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame