Populære sporter
All sport
Vis alt

Åpen om sin store utfordring: – Det er ikke bra mentalt

Espen Blaker

Oppdatert 07/02/2020 klokken 08:53 GMT+1

Kristoffer Ventura har hatt en tung start på proffkarrieren. Nå håper han ting er i ferd med å snu.

ventura

Foto: Eurosport

  • Se AT&T Pebble Beach Pro-Am på Eurosport Norge og GOLFTV hele helgen!
Kristoffer Ventura kom som et skudd på slutten av fjorårets Korn Ferry Tour, og ved hjelp av blant annet to turneringsseire sikret han seg PGA-kortet før sin landsmann Viktor Hovland.
Men i motsetning til Hovland, som har levert flere imponerende resultater på den største scenen, har Ventura fortsatt til gode å vise hva han er god for.
– Det har ikke vært noe særlig bra. Jeg slet i starten og gjorde noen svingendringer. Jeg er ikke akkurat kjempefornøyd, sa 24-åringen til Eurosport i forkant av denne ukens turnering på Pebble Beach.
Se intervjuet med Ventura etter torsdagens åpningsrunde her (saken fortsetter under):
picture

Ventura: – Kanskje det tøffeste for meg med golfen nå

Samtidig kunne han avsløre at han var i ferd med å finne tilbake til den gode følelsen, blant annet ved å gå tilbake til det som fungerte i fjor.
– Jeg gjorde litt for mange endringer i starten av PGA Tour-sesongen. Jeg prøvde rett og slett å slå perfekte slag, som jo ikke er mulig egentlig. Jeg har sett bedring de siste turneringene, så selvtilliten begynner å komme tilbake.
For det mentale har vært Venturas kanskje største utfordring. Manglende resultater gjør at han står i fare for å ikke få fornyet status på PGA Touren.
– Jeg har jo tenkt en del på det, iallefall i starten. Nå har jeg imidlertid nådd det punktet hvor jeg ikke bryr meg lenger, på samme måte som før jeg vant turneringene på Korn Ferry i fjor.
Se intervjuet med Viktor Hovland etter hans åpningsdag (saken fortsetter under):
picture

Hovland med gladmelding etter åpningsdagen

Venturas viste til tider meget gode takter på torsdagens åpningsdag på Pebble Beach, men to sene bogeyer ødela litt av helhetsinntrykket. Likevel henger han godt med etter en runde på ett slag under par.
– Følte du at du ga litt mer og tenkte mindre på konsekvenser?
– Jeg prøvde. Det er ikke lett. Det er kanskje det tøffeste for meg med golfen nå, å bare gi litt f*** og spille som man er 6-7 år gammel. Det kan bli litt vel seriøst til tider, og det er jo ikke bra mentalt. Det er vanskelig å ikke ha det moro her ute, så jeg skal prøve å gå en lav runde i morgen.
picture

Her råder det fullstendige kaos på golf-banen: – Det sykeste jeg har opplevd

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame