Ventura spilte sammen med Hovland i parturneringen Zurich Classic of New Orleans for tre uker siden. Der startet duoen forrykende og kjempet i toppen før en kollektiv kollaps fra begge spilerne på siste runde sendte dem lang ned på listen.
Mens Hovland slo tilbake og kjempet om seieren i de to neste turneringene, gikk det dårligere for Ventura. Han misset cuten både i Valspar Championship og i Wells Fargo Championship.
AT&T Byron Nelson
Ventura med i toppen etter ellevill avslutning
14/05/2021 PÅ 00:18
Han har med det falt utenfor topp 125 på FedEx-listen. Topp 125 gir fornyet kontrakt på PGA-touren for neste sesong. Også OL står i fare for Ventura, men Discoverys golfkommentator Per Haugsrud tror ikke det er noe han tenker nevneverdig på.
– Jeg vil ikke kalle det uviktig, men forskjellen på å være inne topp 125 eller ikke er stor, det er et års jobb. Og kunne spille med de aller beste om mange millioner dollar hver uke, det er klart at det er det som virkelig betyr noe.

Spiller for jobben sin

Haugsrud tror at presset som dukker opp ved å kjempe rundt 125. plassen er noe av grunnen til hvorfor resultatene har uteblitt for Ventura.
– Man for så god tid til å tenke i golf. En runde varer i fem timer sånn omtrent. Samtidig så leser man rankinglistene, og man ser at man havner utenfor 125 i FedEx-cupen. Man snakker jo om jobben sin og det påvirker det, det er det ikke noe tvil om. Når han har litt høyere skuldre så får han ikke ut det vi alle vet han er god for.
I intervjuet etter Wells Fargo sier Ventura at han endte opp med å misse cuten med et par slag til tross for at han selv synes han spilte bra og burde klart cuten ganske enkelt. Hvor tøft er det rent mentalt og føle at man ikke får noe igjen, selv om man spiller bra?
– Man drar jo det med seg videre til neste turnering, så havner man kanskje i det området der igjen og kjemper rundt cuten også er man plutselig på feil side igjen. Hvis Hovland plutselig skulle havne litt dårlig til så bryr ikke han seg. Han tenker: “Jaja, jeg gjør sikkert birdier likevel også kommer jeg på riktig side”.
– For Ventura som ligger rundt 125 på FedEx-listen så binder han seg, også ender man opp med en ny bogey eller dobbel-bogey, også går rullgardina ned.
Hvor viktig er det å være tålmodig og stole på seg selv i en sånn periode som Ventura er i nå?
– Det er uhyre viktig. Jeg har jo holdt på med dette selv og vet hvordan det er. Man sier til seg selv at nå skal jeg bare gå ut å ha det gøy, det er så lett å si. Men du har det i bakhodet likevel og det kryper frem hver eneste dag.
Se intervjuet med Ventura etter skuffelsen i Wells Fargo under:

Slik skal Ventura jobbe seg ut av den tunge perioden

– Minst like bra som Hovland

Ventura startet sesongen sterkt med en delt 6. plass i Sanderson Farms Championship og en delt 7. plass i Safeway Open. Ventura har imidlertid misset cuten i 10 av de siste 14 turneringene han har stilt opp i.
– Han har jo ikke fått ut potensialet sitt, så det kommer til å snu, men spørsmålet er bare når. Det er klart at det hullet han har gravd nå har blitt dypere og dypere, og da møter man opp med litt høyere skuldre.
– Han trenger å få en ordentlig god åpningsrunde så han ikke føler det presset på at han må spille bra for å så vidt klare cuten. Han slår ballen fantastisk og på sitt beste er han minst like bra som Hovland.
– Etter den starten på sesongen så trodde vi ikke at det skulle gå den veien som det har gjort nå, men når det først løsner så tror jeg at han får en ketchupflaske-effekt. Da tror jeg det blir mange gode turneringer fra han, sier discoverys kommentator.
LES OGSÅ: Verdenstreeren med klar Hovland-beskjed: – Ville vært idiotisk

For aggressiv

Venturas gjør som regel mange birdier, men alt for ofte er det også en del firkanter (bogeyer) på scorekortet.
– Han er verdensmester i å gjøre birdier, men han er jammen meg verdensmester i å gjøre dobbel-bogeyer også. Og da blir det veldig ødeleggende.
Spiller han for aggressivt til tider?
– Det kan være altså. Det er vanskelig å gi tips på sånne ting, men det kan være at han spiller litt for aggressivt, det ser hvertfall sånn ut på scorekortet innimellom.
Kristoffer Ventura spiller denne uka i AT&T Byron Nelson. Han går ut første runde torsdag kl 21.01 i gruppe med amerikanerne Ryan Brehm og Shane Pearce.
Golf
Vant NM etter grov tabbe fra spillerpartneren: – Jævlig gøy
EN TIME SIDEN
Golf
Slår slag fra vannkanten i bokseren: – Dette er artig
4 TIMER SIDEN