Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland klar for ny superduell: – Føler meg mye bedre forberedt

Espen Blaker

Publisert 05/03/2023 klokken 10:29 GMT+1

Viktor Hovland kan søndag ta sin største seier hittil i karrieren. I veien står blant annet mannen som snøt ham for seieren i samme turnering i fjor.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

  • Se Viktor Hovland kjempe om seieren i Arnold Palmer Invitational fra 18:00 på Discovery+ og Eurosport Norge
Etter å ha levert en strålende «moving day» på 66 slag, seks under par, er Viktor Hovland i posisjon til å kunne ta sin hittil største tittel på PGA-touren.
For andre år på rad er nordmannen med i seierskampen i storturneringen Arnold Palmer Invitational. I fjor måtte gi tapt med ett fattig slag for Scottie Scheffler. Amerikaneren er i likhet med Hovland ett slag bak ledende Kurt Kitayama før søndagens avsluttende runde.
Se intervjuet med Hovland etter lørdagens kanonrunde her (saken fortsetter under):
picture

Hovland spøkte etter kanonrunden: – Vet iallefall hva jeg ikke skal gjøre!

Ser frem mot Hovland-duell

Scheffler så lenge an til å seile litt akterut i tetkampen lørdag, men tre birdies på de tre siste hullene gjør at den regjerende mesteren er med for fullt også i år.
På Discoverys spørsmål om hva han tenker om en ny potensiell ny seiersduell med Hovland, svarte Scheffler følgende:
– Det ligger an til å bli en ny, morsom duell. Dette er litt av det som er spennende med det nye oppsettet på PGA-touren – jeg tror vi kommer til å få mye mer av sånne type søndager. Viktor er nok fast bestemt på å slå meg, jeg føler det samme overfor han, sa Scheffler til Discovery.
Men mannen som denne uken kan gjeninnta posisjonen som verdens beste golfspiller, er klar over at Hovland kun er ett av flere potensielle vinnernavn søndag. Rory McIlroy, Justin Thomas og Jordan Spieth er blant spillerne som alle har en realistisk mulighet til å stikke av med seieren.
– Det er mange gode spillere med i teten, men jeg kommer ikke til å være fokusert på noen andre enn meg selv. Det kommer til å bli en morsom avslutning.
Se Hovlands elleville bunkerslag fra lørdagens runde her (saken fortsetter under):
picture

Sjekk ut dette magiske Hovland-slaget: – Han er i en helt annen verden

Ønsker revansje

For både Viktor Hovland og golfglade nordmenn ble avslutningen av fjorårets utgave av Arnold Palmer Invitational meget smertefull. 25-åringen hadde lenge seieren i lomma, men med to sene bogeys på hull 15 og 17, samtidig som Scheffler leverte noen magiske slag, ble det «bare» en 2. plass.
– Den svei. Jeg er fortsatt litt bitter, jeg skal ikke lyge, sa Hovland da han gjestet Discoverys golfpodcast FORE! før jul.
Hovland hadde mulighet til å sikre omspill på hull 18, og øynet muligheten da Schefflers utslag havnet i den tjukke roughen.
– Jeg traff fairway med det som var en veldig bra drive, for det er ekstremt press på det utslaget med vannet på høyresiden og den tjukke roughen på venstre. Da tenkte jeg at nå har jeg sjansen. Men så slo Scottie et helt vanvittig slag fra roughen, og jeg og Shay (Hovlands caddie, journ. anm.) så på hverandre og sa «Let's go for it».
Hovlands innspill så bra ut fra første sekund, men et vindkast gjorde at ballen bremset opp i luften.
– Jeg hadde fortsatt en mulighet, men det var selvfølgelig surt å se den komme opp kort, sier Hovland.
Se Hovlands hole in one fra fredagens runde her (saken fortsetter under):
picture

Hovland med hole-in-one: – For et sheriff-slag!

– Føler meg mye bedre forberedt

På spørsmål om hva han tar med seg fra fjorårets avslutning til i år, måtte Hovland trekke på smilebåndet etter lørdagens runde.
– Jeg lærte hva man ikke skulle gjøre i fjor, i hvertfall!
– Det var frustrerende, det ble veldig vanskelig der ute. Jeg har en tendens til å slite litt med hastigheten på greenene når de blir helt lilla, når det ikke er noe friksjon. Og selvfølgelig rundt greenen har jeg ikke vært den aller beste, sier Hovland til Discovery.
Da er det betryggende å vite at Hovland lørdag leverte beste runde slagmessig på PGA-touren siden tredje runde i Workday Championship i februar 2021. Selv om nærspillet fortsatt må være på plass om det skal bli en sjette PGA-tour seier søndag.
– Slår du ballen veldig bra her ute så kommer du fortsatt til å misse noen greener, og da må man ha nærspillet og putting som amarbeider. Men jeg føler jeg er mye bedre forberedt i år, sier Hovland.
Se Hovland kjempe om seieren i Arnold Palmer Invitational på discovery+ og Eurosport Norge fra 18:00 søndag!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame