Det opplyser Warholms team til NTB etter å ha tatt en grundig vurdering av hvorvidt sunnmøringen skulle delta på Diamond League-stevnet.

– Dette har ikke vært en lett beslutning å ta. Men etter at vi har fått brukt tid på å gå gjennom alle tiltak, velger jeg å gå for dette løpet som planlagt. Vi har gjennomgått reise, arrangement og hjemkomst, og vi ser at det er mulig å få gjennomført dette i samsvar med alle råd som er gitt av helsemyndighetene, sier Karsten Warholm.

Friidrett
Rekord-Hynne med andreplass i Roma
17/09/2020 PÅ 18:24

Norges Friidrettsforbund har innvilget arbeidsreise for Warholm på bakgrunn av en avtale mellom Norges idrettsforbund og helsemyndighetene. Warholm og andre som deltar i Monaco, vil måtte gå i karantene i ti dager ved retur til Norge.

Team Warholm presiserer at de vil følge de gjeldende smittevernreglene nøye.

– Vi ønsker ikke å være en smitterisiko for våre omgivelser. Derfor er det en selvfølge for oss å følge det anbefalte testprogrammet og karantenebestemmelsene etter reisen, sier hans trener Leif Olav Alnes.

Warholm sier at løpet i Monaco trolig blir hans eneste konkurranse på favorittdistansen 400 meter hekk i år. Han vurderer også å løpe 400 meter flatt på Diamond League-stevnet i Stockholm 23. august, men en endelig beslutning blir tatt først etter stevnet i Monaco.

(©NTB)

Friidrett
Warholm leverte ny supertid – men verdensrekorden blir stående
17/09/2020 PÅ 18:05
Friidrett
Amalie Iuel løp til femteplass i Roma
17/09/2020 PÅ 18:03