Warholm enkelt videre i friidretts-EM

Oppdatert 01/03/2019 klokken 13:17 GMT+1

Karsten Warholm løp kontrollert inn til seier i sitt kvalifiseringsheat på 400 meter da friidretts-EM innendørs i Glasgow ble innledet fredag.

Karsten Warholm

Warholm løp inn til vinnertiden 47,05 i det fjerde og siste heatet. De to beste i hvert heat gikk automatisk videre til semifinalene fredag kveld.
Warholm hadde fjerde beste tid i kvalifiseringen, der Luka Janezic fra Slovenia var raskest med 46,88. Nordmannen var langt fra å ta seg ut.
– Jeg synes det kjentes lett og fint. Det var greit å komme først inn og ta en komfortabel plass i semifinalen. Det er i kveld det blir tøft, sa Warholm til NRK.
– Taktikken var å åpne hardt og komme først inn til lista.
Finalen avvikles lørdag. Warholm er en av flere store norske gullhåp i mesterskapet, der Norge kan få sitt første gull i innendørs-EM noensinne.