Begge tok seg enkelt videre fra semifinalen, men det var Karsten Warholm som kom først i mål. Warholm sikret seg finaleplassen uten problemer på tiden 47,30.
– Jeg skulle bli topp to, men da begge var oppe på siden der, så tenkte jeg at med litt ekstra trykk på én fot der, så var jeg forbi. Så gjorde jeg det, da, sa Warholm til pressen ifølge NTB.
Tokyo 2020
OL-sølvvinner får endelig treningskompis
15/08/2021 KLOKKEN 10:01
– Målet var å bli topp to og komme seg videre på en bra tid. Det gikk til gjengjeld veldig fort. Jeg føler meg veldig bra. Jeg var overrasket da jeg så tiden, sa Warholm.
– Jeg synes det var flott. Så nå er det bare å gjøre seg klar til finalen, sa trener Leif Olav Alnes til Discovery etter løpet, etter at en ordknapp Warholm hadde gått rett forbi TV-kameraene.
– Det er fordi han skal prøve å restituere seg, så skal han stoppe lenge for pressen etter finalen, sa Alnes.
Se intervjuet her:

Alnes om ordknapp Warholm: – Han skal restituere

Benjamin spent

Nordmannen løp i bane tre, mens rivalen Benjamin løp for USA i bane fem og kom i mål bare sju hundredeler bak nordmannen.
– Jeg følte meg veldig bra. Jeg er spent på finalen, sa Benjamin til Discovery etter løpet, uten at han la veldig mye i at Warholm kom først i mål.
– Dette var en semifinale og vi vil begge bare komme oss til finalen. Det er ikke så mye å hente fra dette.
OL-finalen løpes tirsdag morgen klokken 05.20.
Sett denne? (Saken fortsetter etter videoen)i

Full krangel etter disk: Her slår han kameraet

Strålende tid

De to duellantene tok gull og sølv i VM i Doha i 2019. Men på grunn av korona har det blitt lite konkurranser dem imellom siden. Warholm har nylig satt verdensrekord på 46,70, mens Benjamin løp kun fem hundredeler saktere så sent som i juni. De har et stykke opp til de tidene, men både Warholm og Benjamin kunne nok løpt raskere dersom det var nødvendig.
– Det blir Karsten Warholm som tar det, men Benjamin sklir inn de siste meterne. Det er historisk sett en strålende tid, uten at det var noe toppløp av noen av dem. Jobben er gjort, og for en finale dette blir, sa Discovery-kommentator Jørn Sundby etter løpet.
– Det er ikke noe perfekt løp av Rai Benjamin. Han var borti en hekk der på bortre langside, sa Sundby.
– Kanskje det fortsatt er litt uvanlig for han å åpne så hardt, sa Discovery-ekspert Ingvill Måkestad Bovim.
Tokyo 2020
Slo rivalen og sikret gullet på 1 500 meter: – Kan ikke løpe fra Jakob lenger
09/08/2021 KLOKKEN 16:00
Tokyo 2020
Warholms superløp oppsummert: – Kanskje den største prestasjonen i friidrettshistorien
08/08/2021 KLOKKEN 14:31