Det er 30 dager før OL i Tokyo er i gang. Hekkeløper Amalie Iuel er en av de som skal representere Norge.
27-åringen har fortalt til Discovery at det er én hendelse som har klistret seg fast i hennes minne - nemlig Olaf Tufte «jeg er i kjempeform»-dans fra OL i Athen 2004.
– I en alder av 10, eller hvor gammel jeg var, så stod jeg på streken og pappa kom bort og spurte hvordan jeg følte meg. «Jeg er i kjempeform» svarte jeg. det er noe jeg virkelig har tatt med meg videre. Det er litt komisk egentlig, sa en lattermild Iuel.
Tokyo 2020
OL-sølvvinner får endelig treningskompis
15/08/2021 PÅ 10:01
Da den legendariske roeren hørte dette før OL i år i et video-intervju med Discovery, lovte han Iuel en ting.
– Amalie, jeg blir rørt langt inn i sjela når du forteller at du ble inspirert av kjempeformdansen. Hvis du perser, og enda bedre tar medalje i Tokyo, så skal jeg personlig møte opp og synge «du var i kjempeform-dansen», sier Tufte og ser rett inn i kamera.
– Det skal jeg tenke på når jeg står på startstreken, mener hekkeløperen.

Aldersspenn

Tufte har deltatt i seks Olympiske Leker, hvor han tok gull i Athen 2004 og i Beijing i 2008. I tillegg har han vunnet flere verdensmesterskap.
Av de norske utøverne som skal til lekene i Tokyo så er det et enormt aldersspenn.
– Det jeg biter meg merke i er at du så den videoen av Olaf da du var 10 år, og nå skal du og han være med i samme OL - når du er 27, sier Iuels lagkamerat Karsten Warholmen.
Tufte er nå blitt 45-år gammel.
– Det er jo veldig inspirerende. Det er sjukt at har har klart ¨holde nivået over så mange år og leverer igjen og igjen, mener Iuel.
Warholm mener at Tufte har et energinivå som ingen andre.
– Jeg tror han får noia av fem minutter på sofaen. Så er det én ting jeg ikke hadde klart så er det restituasjonsregimet til Tufte, for det tror jeg er fraværende totalt, sier Warholm.
Se hele intervjuet her:

Dette er Iuels beste OL-minne

Tokyo 2020
Slo rivalen og sikret gullet på 1 500 meter: – Kan ikke løpe fra Jakob lenger
09/08/2021 PÅ 16:00
Tokyo 2020
Warholms superløp oppsummert: – Kanskje den største prestasjonen i friidrettshistorien
08/08/2021 PÅ 14:31