Sydney McLaughlin smadret verdensrekorden på 400 meter hekk

Publisert 23/07/2022 klokken 10:38 GMT+2

Sydney McLaughlin løp inn til fantastiske 50,68 og satte verdensrekord på 400 meter under VM-finalen i Eugene, Oregon.

Sydney McLaughlin a signé le premier record du monde de ces Mondiaux d'EUgene, sur 400m haies.

22-åringen slo sin egen verdensrekord med hele 0,73 sekunder. Seieren gjorde at hun også tok karrierens første VM-gull. Verdensrekorden var den første så langt i mesterskapet på USAs vestkyst.
– Det er uvirkelig, sa McLaughlin etter rekordløpet.
Da hun kom i mål bøyde hun seg ned mot bakken, så på tidtakeren og sa «det er fantastisk».
– For å være ærlig ville jeg bare løpe og gå for det. De siste 100 var vonde, sa McLaughlin.
McLaughlin har satt verdensrekord på øvelsen i de fire siste, store stevnene på rad.
I finalen natt til lørdag norsk tid utklasset hun konkurrentene. Nederlands Femke Bol ble nummer to med 52,27.
Regjerende verdensmester fra Doha i Qatar i 2019, USAs Dalilah Muhammad, tok bronsen på 53.13.
Den tiden ville ha holdt til VM-gull i 2015.