BISLETT (Discovery):
Det ble ingen vanlig Idrettsgalla for norske idrettsbragder fra 2020, men beste mannlige og kvinnelige prestasjon skulle kåres av folket.
Friidrett
Ingebrigtsen tok sitt første VM-gull: – Det sykeste løpet jeg har sett
25/07/2022 PÅ 06:33
På listen over nominerte på herresiden, var navn som Viktor Hovland (23 år, golf), Erling Braut Haaland (20 år, fotball), Jakob Ingebrigtsen (20 år, friidrett), Casper Ruud (22 år, tennis) og Karsten Warholm (25 år, friidrett).
Felles for de alle:
De er norske.
De er mellom 20 og 25 år.
De driver typiske sommeridretter – og de leverer i eller tett på verdenstoppen.
Hovland vant, foran Braut Haaland og Warholm i kåringen.
– Det har nok sikkert vært litt fusking der, sa Hovland spøkefullt om prisen.
Siden den gang har flere av dem bare fortsatt fremgangen. For andre venter OL i Tokyo som årets store mål.
For ordens skyld: Flere kunne vært nevnt. Eksempelvis kommer det opp en lovende generasjon i både løping og sykkel - og i triatlon leverer vi sterke resultater. Og selv om håndball spilles innendørs på vinterstid her i Norge, er Sander Sagosen verdensstjerne i en idrett som hører til i sommer-OL. På kvinnesiden var Grace Bullen (bryting), Ingrid Syrstad Engen (fotball), Hedda Hynne (friidrett), Line Flem Høst (seiling) og Håndballjentene nominerte fra sommeridrettene.

Følger med på hverandre

Casper Ruud har på ingen måte lagt skjul på at han er stor golf-tilhenger, og har tidligere snakket til Discovery om hvordan han satt i US Open-bobla og fulgte med på Hovland.
Og at de følger med på hverandre, gjelder flere.
– Jeg satt faktisk og så på Casper Ruud spille en veldig spennende kamp før jeg kom ned her. Jeg følger jo med på alle. Jeg er enormt sportsinteressert. Jeg vet ikke hva det er, slike ting går på en måte litt i bølgedaler. Vi har jo hatt store norske æraer før også, i norsk idrett. Akkurat nå er vi på en veldig, veldig stor topp. Og jeg koser meg, sier Karsten Warholm til Discovery.
Se intervjuet med Warholm (artikkelen fortsetter under):

Warholm følger de andre heltene: – Har jo hatt store norske æraer før også

Warholm forbedret sin egen bestenotering i verden på 300 meter hekk i et nasjonalt stevne på Bislett fredag kveld. Det var hans første konkurranse i år.
Innimellom egen trening og oppladning til OL, stortrives han med å følge med på annen sport.
– Det er alltid noe fint å se på TV, og det passer meg veldig bra. Etter trening kan jeg sette meg ned å se på fotball, golf, tennis, hva det måtte være. Jeg koser meg og det er veldig gøy.
– Vi er kanskje ikke født med ski på beina likevel?
– Neeei, i hvert fall kan vi mye annet også. Ski er jeg også veldig glad i. Så lenge det er sport, ser jeg på det. Og det er ekstra gøy når det er nordmenn med som hevder seg, da, sier Warholm med et smil.

– Jævlig gøy å være norsk

Storebror Henrik Ingebrigtsen har selv gått foran og fredag var han sterkest i duellen mot treningskameraten Narve Gilje Nordås på Bislett. Ingebrigtsen var i mål på 13.16,80. To hundredeler bak fulgte treningskompisen Nordås, som stilte til start med en drøm om å greie OL-kravet på 13.13,50.
Ingebrigtsen er allerede klar for Tokyo-lekene gjennom sin plassering på verdensrankingen. Også han setter opp et stort glis når Discovery trekker frem alle navnene som er nevnt over.
– Det er gøy å være norsk. Ikke bare om vinteren. Eller, for så vidt da også, men jeg liker det jeg ser. Vi har noen gode generasjoner nå med 90-tallsutøvere – og for så vidt 2000 også, hvis du tar med Jakob der – som virkelig begynner å hevde seg i store idretter internasjonalt, sier Henrik Ingebrigtsen, før han med et stort smil legger til:
– Det er jævlig gøy å være norsk for tiden!
Tror han kan ha slått gulltiden i OL: – Føles som en bil med litt lite luft i dekkene

Tror han kan ha slått gulltiden i OL: – Føles som en bil med litt lite luft i dekkene

Friidrett
Grøvdal med 8.-plass på 5000 meter i VM – kunne ikke svare på rykket
24/07/2022 PÅ 08:09
Friidrett
Sydney McLaughlin smadret verdensrekorden på 400 meter hekk
23/07/2022 PÅ 08:38