Hynne har satt norsk rekord i sine to siste løp, og tirsdag smadret hun rekorden med 1.58,10 i Sveits. Torsdag fikk hun testet det taktiske hodet mer enn de sterkeste fartsmusklene.

Løpet i Roma ble nemlig ikke et nytt rekordløp, men mer et lureløp slik internasjonale finaler ofte blir. Hynne viste at hun var med på notene, og lå i rygg på de sterke britene Jemma Reekie og Laura Muir hele løpet.

Friidrett
Warholm vant gjev friidrettspris for fjerde gang på fem år
13/10/2020 PÅ 17:38

På oppløpet ble det en kamp mellom Reekie og Hynne. Den kom briten best ut av og vant, mens Hynne måtte ta til takke med 2.-plassen på tida 2.00,24. Reekie vant til slutt komfortabelt med 1.59,76.

– Jeg hadde et veldig bra løp tirsdag, så jeg var spent på hvordan jeg klarte å mobilisere her i dag. Det blir litt mesterskapstrening med reisedager og alt. Så jeg er veldig fornøyd, sa Hynne i et intervju vist på NRK.

Hun er blitt skjermet av teamet rundt seg etter tirsdagens rekordløp i Sveits. Trener og samboer Erik Sakshaug har tatt seg av alt oppstyret.

– Jeg har ikke tatt av. Jeg har visst at Roma er viktig for meg. Erik har tatt det meste. Jeg kan sitte med telefonen i flymodus, så sitter han ved siden av meg med en telefon som gløder, sa Hynne.

(©NTB)

Friidrett
Warholm leverte ny supertid – men verdensrekorden blir stående
17/09/2020 PÅ 18:05
Friidrett
Amalie Iuel løp til femteplass i Roma
17/09/2020 PÅ 18:03