Retzius kom seg greit over 4,35, men rev tre ganger på neste høyde som var 4,50. Kravet for å ta seg videre var på 4,60.
Dermed går stavfinalen uten norske innslag.
Friidrett
Ingebrigtsen månedens utøver i Europa
10/01/2022 PÅ 16:58
23-åringen har den norske rekorden i øvelsen. Den er på 4,51 og ble satt under lag-EM i Sandnes i sommer.
Hedda Hynne (29) er klar for semifinalen på 800 meter i VM i friidrett i Doha. Hun mener hun er i sin beste form noensinne.
Hun kom i mål på 2.02,49 i heatet som ble vunnet av amerikanske Ajee Wilson. Halimah Nakaayi fra Uganda ble nummer to.
Hynne lå på fjerdeplass inn på oppløpet, og det kunne se ut til at hun var litt sperret inne, men hun hadde til slutt full kontroll, avanserte en posisjon og ble nummer tre i sitt heat.
– Jeg hadde ganske god kontroll. Jeg ble nesten innestengt, men justerte meg tilbake. Det kjentes bra ut. Jeg lå relativt avslappet og følte meg pigg. Jeg fikk spart krefter der jeg skulle, sier Hynne.
Hun legger likevel ikke skjul på at hun ble litt stresset da hun fant ut at hun var sperret inn mot slutten. Lørdag springer Hynne semifinale. Skulle hun ta seg videre derfra, er finalen mandag kveld.
– Jeg tenker at jeg må gjøre det løpet mitt best mulig i morgen. Det er ikke vits å tenke at det ikke er mulig. Jeg kan ikke si at jeg skal til den finalen, men jeg skal gjøre semifinalen best mulig. Så er det alltid lov å håpe og drømme. Jeg har lyst til å etablere meg i verdenstoppen, da må jeg gjennom de stegene her. Etter hvert blir finale et naturlig mål, sier hun.
Hynne er i hvert fall ikke i tvil om at hun er i god form. Hun sier at hun taklet varmen ganske bra. 12 dagers oppladning i Doha har gjort at hun var så godt forberedt som hun kunne få blitt.
– Jeg er bedre enn jeg har vært noen gang. Vi får se om det går fort eller om det går sakte. Det kan skje mye underveis. Jeg skal gjøre mitt beste. Jeg er spent på å se hvordan det blir i morgen. Du kan ikke tenke at en finale ikke er mulig, men det drittøft og marginalt. Jeg skal gjøre semifinalen best mulig, sier 29-åringen.
Hynne har en personlig rekord på 1.59,87 på distansen.
(©NTB)
Friidrett
Idrettsgalla-dobbel til «Team Warholm»
08/01/2022 PÅ 19:54
Friidrett
Warholm ble historisk: Kåret til årets friidrettsutøver i verden
01/12/2021 PÅ 17:51