Tiden er også både nordisk rekord og årsbeste i verden, og Hynne leverte den i det internasjonale stevnet i Bellinzona i Sveits. Det gjorde hun bare en uke etter at hun sist satte norgesrekord på distansen.
Da løp hun på 1.59,15 i Italia og slettet dermed Ingvill Måkestad Bovims rekord på 1.59,82. Tirsdag var hun altså ytterligere 1,05 sekund raskere.
– Det er veldig imponerende. Dette er verdenstoppen, altså. Jeg vet ikke om jeg skal si det er trist at det ikke er OL nå, men vi kan jo bare se for oss hva hun hadde gjort der, sier John Ertzgaard, sportslig leder i Hynnes klubb Tjalve, til NTB.
Friidrett
OL-utøver funnet død: – Jobber med å avdekke flere detaljer
13/10/2021 PÅ 13:49

God for OL-medalje?

– Er hun medaljekandidat i Tokyo-OL neste år?
– Det er vanskelig å si. Plutselig dukker det opp noen andre som er helt rå, men disse tidene hun løper på er iallfall gode nok til å hevde seg. Hedda er blitt en moden toppidrettsutøver, og disse løpene gir mye selvtillit i banken, sier Ertzgaard.
Fredag slutter Hynne seg til resten av Tjalve-troppen som skal delta i NM i Bergen. Da skal rekorden feires.
– Det er bare en kongepokal som kan krone dette. Vi gleder oss til å se henne og skal lage en feiring der vi følger koronareglene, sier Ertzgaard.

– Ingen i verden er bedre

Hynne skiftet klubb til Tjalve i 2018, og Ertzgaard tror hun kan løpe enda fortere hvis hun vil det. Han mener Hynne nå er en del av Norges friidrettselite.
– Nå har vi to utøvere som er helt der oppe, Karsten Warholm og Hedda som har årsbeste i verden. Ingen i verden er bedre enn dem, og det er ikke fordi de andre ikke konkurrerer. Dette er tider som de også hadde slitt med, sier Ertzgaard.
Hynne vant tirsdagens løp foran hjemmehåpene Selina Büchel (1.58,37) og Lore Hoffmann (1.58,50). Da var hun over halvsekundet foran den tidligere årsbeste tiden i verden. Den britiske 22-åringen Jemma Reekie løp på 1.58,63 i august.
(©NTB)
Friidrett
Warholm sikret sitt andre Diamond League-trofé
09/09/2021 PÅ 20:02
Friidrett
Ingebrigtsen slått i spurten av rivalen: – Godt å være ferdig
09/09/2021 PÅ 19:01