Gilje Nordås raste etter medaljen glapp: – De har ikke peiling

Joakim Opphus

Oppdatert 03/03/2024 klokken 23:06 GMT+1

Narve Gilje Nordås havnet utenfor medaljene i 1500-meterfinalen. I etterkant fyrte han løs mot arrangøren.

Narve Gilje Nordås

Hold deg oppdatert på sport med Eurosport-appen. Last den ned i App Store og Google Play.
Narve Gilje Nordås klarte ikke å sikre seg en medalje i det 14 manns store feltet i 1500-meterfinalen.
Løperen som var blant favorittene i finalen endte kun som nummer fem etter å ha blitt stengt litt inne på oppløpet.
Normalt skulle finalen bestå av tolv løpere, men to ekstra løpere fikk ekstra plass fordi de ble hindret i forsøksheatet.
Det får Gilje Nordås til å reagere.
– Det viser at de som styrer og holder på med det her sitter bare foran et regneark. De har ikke peiling på idrett, sa nordmannen til pressen etter løpet.
– Jeg sprang hele løpet i bane to. Men hva ellers skal jeg gjøre? Det er 14 mann. Det er et helsike. Jeg holder på å falle fire ganger. Arrangøren må nok ta seg en stripe her. Å sende 14 mann i finalen er hasardiøst, sa Nordås til NRK.

Personlig rekord

Nordås satte likevel personlig rekord med 3.37,03 i Glasgow, selv om det nok er en mager trøst.
– Selv om det ble personlig rekord, er det ikke en tid å være bekjent av for en løper av Narves kaliber, sa NRK ekspert Vebjørn Rodal.
– Det er nok en litt skuffet Narve vi ser her.
Geordie Beamish fra New Zealand vant på tiden 3.36,54 etter en kjempeavslutning.
Cole Hocker og Hobbs Kessler sørget for at USA fikk to mann på pallen.

Gulltørken fortsetter

Dermed fortsetter Norges titteltørke i innendørs-VM. Geir Moen tok det hittil eneste norske gullet på 200 meter i 1995.
Nordås hadde en komfortabel reise til finalen. Fredag vant han enkelt sitt forsøksheat på 3.42,09.
I fjor sommer overrasket Nordås med VM-bronse på 1500-meteren i Budapest. Da var Nordås bare noen få hundredeler bak sølvvinner Jakob Ingebrigtsen.
25-åringen trenes av Gjert Ingebrigtsen, men som i Ungarn måtte han i helgen klare seg uten sin viktige støttespiller inne på arenaen. Ingebrigtsen ble heller ikke denne gangen tildelt VM-akkreditering.