Brutalt møte med verdenseliten: – Tøffeste løpet jeg noen gang har løpt

Publisert 30/03/2024 klokken 15:10 GMT+1

Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) klarte ikke å krangle seg inn blant de ti beste i VM i terrengløp i Serbia. Det ble kenyansk storeslem i et knalltøft felt.

Karoline Bjerkeli Grøvdal fra EM i terrengløp i 2023.

Hold deg oppdatert på sport med Eurosport-appen. Last den ned i App Store og Google Play.
33-åringen fra Isfjorden fullførte 10-kilometeren på tiden 32.49, og det skilte ett minutt og 44 sekunder opp til den kenyanske gullvinneren Beatrice Chebet.
Lilian Rengeruk og Margaret Kipkemboi, også de fra Kenya, ble nummer to og tre. Grøvdal ble beste ikke-afrikanske utøver i løpet.
– Dette tror jeg er det tøffeste løpet jeg noen gang har løpt, sa Grøvdal til Norges Friidrettsforbund.

Toppfelt

Hun var med i tetfeltet ut fra start, men måtte slippe de fremste løperne etter seks-sju minutter med løping. Etter en tredel av konkurransen lå hun på 20. plass.
Den norske langdistanseløperen avanserte litt plasseringsmessig mot slutten, men sekundene tikket fort målt mot de raskeste løperne. I fronten var en gruppe på fem kenyanere samlet i tet i lang tid fram mot oppløpet.
– I banemesterskap kan hver nasjon stille med tre løpere, her kan de stille med seks. I tillegg har terreng-VM enorm status. Jeg pratet med Chebet før start, og hun sa at dette var det viktigste løpet for henne i år, forteller Grøvdal om konkurransen.

Varmt

Det var varme forhold i Beograd med en temperatur på over 25 grader og sol i en rask og flat løype. Grøvdal hadde ikke noe uttalt resultatmål før løpet.
– Jeg hadde håpet på topp ti. Eller kanskje drømt om det på en optimal dag. Men i dag leverte jeg et så smart løp som mulig. Det var tøffe forhold med 27 grader da vi gikk til start, noe jeg ikke er helt vant til akkurat nå. I tillegg er det som sagt et skyhøyt nivå, sa hun.
Grøvdal har tatt tre strake EM-gull i terrengløp, men lørdag var første gang hun testet seg mot verdenseliten i disiplinen siden 2010.