Populære sporter
All sport
Vis alt

Har vunnet «alt», men motivert som aldri før: – Føler ikke vi har nådd toppen

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 14/06/2023 klokken 20:57 GMT+2

Merittlisten er nærmest evig lang, men motivasjonen er det ingenting å utsette på rett før Karsten Warholm starter utendørssesongen på Bislett.

Varter opp med visdomsord: – Det treffer det jeg føler også

Ett OL-gull, to VM-gull, fire EM-gull (to innendørs og to utendørs) og to sammenlagtseiere i Diamond League er bare noe av det Karsten Warholm kan vise til av meritter.
Nå er en ny VM-sesong på trappene. Warholm sesongåpner på Bislett Games 15. juni, og motivasjonen er - som alltid - skyhøy.
– For meg er det alltid mesterskap som trigger litt ekstra. Spesielt når det kommer mange mesterskap etter hverandre, er det noe man ser fram til, sier den norske hekkeløperen til Discovery.
Men det er ikke bare jakten på edelt metall som motiverer. 27-åringen fra Ulsteinvik har vunnet så å si alt som er, men suget etter stadig forbedring er alltid til stede.
– Jeg føler ikke vi nødvendigvis har nådd toppen. Jeg har i alle fall lyst til å finne ut av om det fortsatt er mulig, så det er motivasjon til å legge inn all innsatsen vi gjør og ikke trappe ned intensiteten, påpeker Warholm.

«The happiness of pursuit»

Tilbake i juli 2021 satte Karsten Warholm ny verdensrekord på Bislett. Etter en rekke forsøk og mye snakk om Kevin Youngs legendariske rekord fra Barcelona-OL i 1992, klarte nordmannen endelig å slå 46.78.
Senere har både Alison dos Santos, Rai Benjamin og Warholm presset tiden ned ytterligere, og målet er å plukke enda flere hundredeler i tiden som kommer.
– Vi går «all in» - både jeg, Leif (Olav Alnes) og hele gruppa. Det er alltid en kamp om å ta de neste hundredelene, og det er en livsstil jeg setter veldig pris på. Det er også et jag som jeg liker, sier Warholm før han fortsetter:
– Jeg leste noe bra her om dagen: «It’s not the pursuit of happiness, it’s the happiness of pursuit». Det treffer det jeg føler også. Det å være på den jakten på å stadig forbedre seg selv er noe jeg setter pris på.
Og for ordens skyld: Dersom vi skal oversette visdomsordene som Warholm nevner, vil det lyde «det er ikke jakten på lykke, det er lykken av jakten».

Alnes' visdomsord

Men vidsomsord og læresetninger er ikke noe nytt i friidrettsmiljøet. Warholms trener, Leif Olav Alnes, har en rekke ganger sagt at det er langt igjen til null når han har fått spørsmål om hvor dette kan ende.
– Det sier han ofte, og det er jo egentlig veldig bra sagt! Vi har en tendens til å sette grenser for oss selv. Jeg har også tenkt mange ganger at det blir vanskelig å forbedre seg nå, men jeg har til stadighet klart å gjøre det, sier Warholm og ler.
Etter en liten pause fortsetter han:
– Og det er helt riktig det han sier. Det er langt igjen til null. Samtidig må vi ha en respekt for at vi har presset den grensen ganske langt sammenlignet med hva folk har gjort før oss også. Så det blir jo vanskeligere og vanskeligere, men på ingen måte en umulighet.
For å være presis er det nøyaktig 45 sekunder og 94 hundredeler igjen til null. Tiden, som har blitt ikonisk som den første under 46, vil krype nedover ifølge den norske stjernen.
– Jeg tror ikke 45:94 kommer til å være verdensrekorden for alltid. Om det blir meg eller noen andre får vi se, men den er absolutt mulig å slå.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame