BISLETT (Discovery): Det var knyttet stor spenning til Warholms sesongåpning på Bislett.
25-åringens personlige rekord, som også er europarekord, lyder på 46,87. Det var inntil forrige helg tidenes nest raskeste tid på distansen. Da løp amerikanske Rai Benjamin på tiden 46,83 under amerikanernes OL-uttak i Eugene. Rekorden var også den 70. satt på Bislett Stadion.
Karsten Warholm var stolt etter å ha tatt verdensrekorden.
Bislett Games
Grøvdal perset på 5000-meter tross flue i øyet
01/07/2021 KLOKKEN 19:23
- Hvordan er det å se verdensrekorden med ditt navn under?
– Det er helt sjukt. Først og fremst er jeg veldig stolt. Det kunne ikke blitt bedre enn å ta den akkurat her. Det tenkte jeg på da jeg kom ut på stadion. Skal jeg ta den rekorden, så skal jeg ta den her, sier Warholm til Discovery.
Han forteller at de har planlagt dette løpet i lang tid.
– Vi har forberedt oss veldig bra. Vi har lagt til rette for det løpet her siden i vinter, og i tillegg var forholdene veldig bra, sier den nye verdensrekordholderen.
Det brygger opp til en het duell mellom Warholm og Rai Benjamin på startstreken i Tokyo-OL. Den duellen mener Warholm er viktig for sporten.
– At vi har slike dueller gjør dette til en mer spennende øvelse. I tillegg vil jeg takke konkurrentene, for de er viktige. Det er de, og deres prestasjoner som gjør at jeg ser så bra ut som jeg gjør i dag. Konkurrentene må vi være snille med, sier Warholm videre.
Discoverys friidrettsekspert, Ingvill Måkestad Bovim var på plass på Bislett, og mener vi kan forvente enda mer fra Warholm.
– Jeg tror ikke Karsten har prikket inn toppformen helt enda. Den kommer nok nærmere OL, så jeg tror vi kan forvente enda mer, sier Måkestad Bovim etter at verdensrekorden er et faktum.
Hun var imponert av måten Warholm satt rekorden.
– Det virker som at han løper enda hardere nå enn tidligere, samtidig som han klarer å holde hodet kaldt. Det er helt rått, sier hun videre.
Benjamins skremmeskudd var kun fem hundredeler bak verdensrekorden til landsmannen Kevin Young fra 1992.
At Rai Benjamin viser gryende form i USA er hun ikke overrasket over, men det mener hun er et godt tegn for Warholm.
– Det er ofte slik at amerikanske utøvere prikker formen til uttaket, da det er amerikansk uttak (de beste i uttaksløpet blir tatt ut til mesterskapet, journ.anm), det er et godt tegn da det er lenge igjen til OL, sier Bovim.
Bovim forteller om et trenerteam rundt Warholm som viser seg å være kalkulerte og dyktige i formtoppingen.
– De er smarte, og trener veldig systematisk. I tillegg har Karsten vært god over mange år, og da vet man også hvordan man skal trene for å trigge den formtoppen, fortsetter hun.
Det ligger an til å bli en forrykende duell de to i mellom under OL i Tokyo senere i sommer. Allerede under Diamond League-stevnet i Monaco 9. juli får friidrettspublikummet en forsmak. Der skal både Warholm og Benjamin løpe.
Warholm vant VM-gull i både 2017 og 2019. En tittel i OL vil gjøre samlingen komplett.
Bislett Games
Ingebrigtsen knuste egen personlige rekord: – Fantastisk
01/07/2021 KLOKKEN 18:31
Friidrett
Forsvarte EM-gullet på 5000 meter: – Betyr mye
16/08/2022 KLOKKEN 20:27