Populære sporter
All sport
Vis alt

Ingebrigtsen knuste egen personlige rekord: – Fantastisk

Andreas Hopen

Oppdatert 02/07/2021 klokken 00:05 GMT+2

Filip Ingebrigtsen løp inn til 5.-plass på 3000 meter i årsdebuten med personlig rekord 7.34,00. Yomif Kejelcha vant på årsbeste i verden 7.26,26.

Filip Ingebrigtsen

Foto: NTB

– Det var fantastisk bra, etter at han har slitt kolossalt med å få kroppen til å virke, sa far og trener Gjert Ingebrigtsen til NRK.
– Jeg er veldig fornøyd, og først og fremst er jeg lettet. Det har vært en forferdelig vår, men mange har jobbet for at jeg skal komme tilbake på vanlig nivå og få kroppen til å fungere. Det er så deilig å kunne springe som jeg gjorde i dag, sa Filip selv til NRK.
Ingebrigtsens tidligere pers på distansen var på 7.49,70.
Kejelcha var det ingenting å gjøre med. Etiopierens tid er både personlig rekord. stevnerekord, Diamond League-rekord og årsbeste i verden.
Jacob Krop på 2.-plass ble slått med nesten fire sekunder.
Det var knyttet stor spenning rundt sesongåpningen til den mellomste av Ingebrigtsen-brødrene på Bislett. 28-åringen har ikke vist seg i konkurranse på lang tid.
Ingebrigtsen har slitt med en kropp som ikke har lystret som han har ønsket etter innendørs-EM i polske Torun i mars. Den siste tiden har imidlertid rapportene rundt en av Norges største friidrettsprofiler vært gode.
Discoverys friidrettsekspert, Ingvill Måkestad Bovim er glad for å se Filip Ingebrigtsen på vei tilbake til godt slag.
– Med det løpet der kan han ha litt lavere skuldre før OL, det gjør godt, sier Bovim.
Hun tror også at Filip Ingebrigtsen kan imponere under 1500 meteren i Tokyo.
– Det er ofte taktisk på de mellomdistansene i store mesterskap. Filip har en veldig god avslutning, men gjorde et taktisk feilvalg i forrige OL, det har han nok lært av. Han kan helt klart gjøre det bra i Tokyo, sier Måkestad Bovim som skal kommentere OL for Discovery.
Til Bislett kom han rett fra et høydeopphold i sveitsiske St. Moritz.
Neste store oppgave for Filip er Diamond League-stevnet i Monaco 9. juli. Der skal han etter planen løpe 1500 meter. Lillebror Jakob, som måtte stå over Bislett Games som følge av en ubeleilig halsbetennelse, er også påmeldt der.
Det store målet er naturlig nok OL i Tokyo i begynnelsen av august.

Iuel nummer fire

Amalie Iuel ble nummer fire på 400 meter hekk i Bislett Games. Tiden 55,04 er 32 hundredeler bak hennes norske rekord på distansen.
Iuel var sjanseløs mot nederlandske Femke Bol, som var i en klasse for seg og forbedret sin personlige rekord med 11 hundredeler til 53,33.
– Dette var veldig gøy, og å høre Bislett-brølet var helt magisk. Herlig, sa Iuel til NRK.
– Jeg er også veldig fornøyd med tida. Det er under kvalifiseringskravet til VM i Eugene neste år, så det er fint å ha gjort unna det.
Den norske løperen ble slått også av ukrainerne Anna Rysjykova (54,15) og Viktoria Tkatsjuk (54,62), men la både Leah Nugent, Lea Sprunger og Sage Watson bak seg.
Line Kloster skulle også ha deltatt i stevnets første Diamond League-løpsøvelse, men hun har fått feber og kunne dermed ikke være med.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame