Populære sporter
All sport
Vis alt

Sørloth: – Han var en jeg så opp til i Rosenborg

Stian Thelen

Oppdatert 07/10/2017 klokken 19:18 GMT+2

Som ungt talent i RBK brukte Alexander Sørloth navnebroren Alexander Søderlund som rollemodell. Nå får eleven ros av læreren.

Søderlund

Foto: Scanpix

SANDVIKA (Eurosport.no):
– Han var en jeg så veldig mye opp til i Rosenborg. Han scoret veldig mye mål og var god i boksen. Jeg hjalp han til å strekke seg. Å ha han som læremester hjalp meg veldig mye, sier Alexander Sørloth (21) til Eurosport.no.
Som ung spiss i Rosenborg forsøkte Midtjylland-spissen å utfordre navnebror Alexander Søderlund (30). Det husker sistnevnte godt og roser landslagskollegaen som scorer mål etter mål i den danske ligaen.
– Han var en som presset på bakfra han. Han fikk meg til å holde meg oppe. Han var et stort talent lenge og har fått vist det frem nå. Det er utrolig kjekt for ham. Han har gjort en kjempejobb, sier Søderlund.

– Vi er revansjelysten

Mot Nord-Irland tror eleven og læremesteren at de kan gi de nordirske stjernestopperne en skikkelig utfordring om Lars Lagerbäck bestemmer seg for å gi de to eks-RBKerne sjansen fra start. Trolig står Gareth McAuley og Jonny Evans på motsatt side av banen.
– Hvis vi får sjansen tror jeg vi skal klare å hamle opp med dem, sier en selvsikker Sørloth.
Søderlund er skikkelig klar for å vise seg frem foran det norske publikummet. Spesielt etter den nitriste kampen i Belfast.
– Vi er revansjelysten i forhold til forrige kamp. Jeg føler vi har mer å vise. Nå har vi kommet mer inn i det slik Lars vil. Da kan vi gi de en skikkelig kamp og vinne, sier Søderlund.
Saken fortsetter under videoen:

Skal være mulig å score mot San Marino i løpet av 30 minutter

Om han får sjansen håper Sørloth på bedre uttelling enn mot San Marino. Selv om kraftspissen kom til flere gode sjanser enten han ikke opp i målprotokollen.
– Man kan si det slik: Det var noen sjanser der som jeg burde ha satt i mål. Det var synd, sier Sørloth.
For det skulle være mulig å score mål på San Marino som spiss i løpet av 90 minutter, mener Søderlund.
– Man skal klare det i løpet av 30 minutter også, men slik er det av og til. Da var det andre som scoret, men du ser han kommer til sjanser. Det er det som er viktig for en spiss, forklarer 30-åringen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame