Populære sporter
All sport
Vis alt

Spørsmålet Löw ikke vil svare på ennå

Eurosport
AvEurosport

Publisert 28/06/2018 klokken 17:05 GMT+2

Den tyske VM-troppen kom hjem fra Russland torsdag etter sjokk-exiten fra gruppespillet i VM. Joachim Löw skal i samtaler om sin framtid i løpet av noen dager.

Joachim Löw

Foto: Scanpix

Tysklands spillere, trenere og ledere returnerte til lagets base i Vatuntinki utenfor Moskva etter 0-2-tapet mot Sør-Korea onsdag kveld, og torsdag formiddag gikk turen tilbake til Tyskland.
Den regjerende verdensmesteren ble slått ut av gruppespillet for første gang. Tysklands reiste hjem med et eget Lufthansa-fly som landet i Frankfurt rundt klokken halv tre.
Tapet har ført til spekulasjoner om landslagstrener Joachim Löws framtid. Han forlenget kort tid før VM sin kontrakt til 2022. Fotballpresident Reinhard Grindel uttalte torsdag morgen at forbundsledelsen skal snakke med Löw i løpet av de neste dagene.

Ba om mer tid

– Først trenger vi litt tid og et par samtaler, så skal vi komme med noen oppklarende svar, sa Löw etter at flyet med den tyske troppen hadde ankommet Frankfurt.
En meningsmåling utført av Institut Civey viste at 55 prosent av de spurte mener Löw bør trekke seg. Landslagsframtiden til flere spillere er også usikker. Löw har ikke utelukket å tre til side som landslagssjef.
– Det er for tidlig for meg å svare på det spørsmålet. Vi trenger noen timer for å se ting klart, sa landslagssjefen i et TV-intervju.
– Skuffelsen sitter langt inne i meg. Jeg kunne ikke forestille meg at vi skulle tape mot Sør-Korea, la han til.
Saken fortsetter under videoen:

Intensiv analyse

I nyere tid har hver tysk mesterskapsexit i gruppespillet ført til at treneren har mistet jobben. Dette gjaldt Jupp Derwall (1984), Erich Ribbeck (2000) og Rudi Völler (2004).
Löw har hatt jobben siden 2006, og inntil i år hadde laget kommet til semifinalen i samtlige mesterskap under hans ledelse.
Löw og den tyske landslagsmanageren Oliver Bierhoff skal de neste dagene sette seg ned og jobbe intensivt med å finne årsaken til den historiske exiten.
– Vi skal ha daglig kontakt, og i slutten av neste uke skal vi komme sammen for å diskutere hva vi har kommet fram til. Det finnes ikke bare en årsak, men flere årsaker, sa Löw og understreket at det behøves store endringer.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame