Paris Saint-Germain-spilleren var utrøstelig da han gikk glipp av semifinalen som endte med 0-1-tap for Frankrike. Lørdag sørget han for målet som hjalp belgierne til bronsemedalje.
England var lenge bleke, men kom sterkt etter pause. Eric Dier var svært nær utligning da han etter 70 minutter spilte vegg med Marcus Rashford og vippet ballen over keeper Thibaut Courtois. I siste liten kastet Toby Alderweireld seg og sparket ballen ut fra streken.
EM-kvalifisering
Englands kamp mot Bulgaria stanset to ganger etter rasistiske tilrop
14/10/2019 KLOKKEN 19:50
England presset Belgia uten å skape de største farlighetene. Laget ga uunngåelig Belgia masse rom å kontre i, og Meunier var nær å bli tomålsscorer med et flott volleyskudd før Eden Hazard punkterte kampen i det 82. minuttet, spilt gjennom av midtbanestjernen Kevin De Bruyne.
Det er liten tvil om at belgierne fortjener medaljene. Laget vant seks av sine sju kamper i VM-sluttspillet, mens England avsluttet sitt VM med tre seirer, en uavgjort og tre tap.
Tidligere i VM møttes lagene i kampen ingen ville vinne, da Belgias reserver slo Englands reserver 1-0 og havnet i cupspillets tøffeste halvdel. Lørdag møttes de igjen i kampen ingen vil spille, ofte foraktelig omtalt som «trøstefinalen».
Gevinsten var slett ikke ubetydelig. England spilte for sin nest beste VM-plassering noensinne og den første medaljen på 52 år, mens Belgia spilte for sin aller første VM-medalje.

Revet i filler

Kampen startet med et belgisk angrep over hele banen som rev Englands forsvar i filler. Det var spilt litt over tre minutter da keeper Courtois sparket ut. Ved midtstreken vant Nacer Chadli en hodeduell og satte fart nedover venstresiden. Derfra skjedde tingene for fort for britene.
Romelu Lukaku plukket opp pasningen fra Chadli og slo en perfekt løpeball til vingen, som i sin tur leverte et perfekt innlegg foran mål. Høyrekant Meunier hadde rykket fra Danny Rose og møtte innlegget på 5 meter, hvor han bredsidet inn 1-0.
Belgia lot England ha ballen mye, men kontret med fart og tyngde. England slet med å skape noe, mens de belgiske mulighetene kom tett.

Engelsk spurt

England hadde sin eneste sjanse i første omgang da Harry Kane kom til skudd fra 16, men føk rett utenfor målet.
Før pause måtte Chadli ut med en muskelskade i låret, og Martinez valgte å legge om til fire mann bak. Det bidro til at kampen endret karakter.
England hevet seg i 2. omgang og la et visst press på Belgia. I det 54. minutt var Kane bare centimeter fra å nå et innlegg fra innbytter Jesse Lingard rett foran mål. De Bruyne svarte da han rett etter spilte Lukaku gjennom igjen, men spissens førsteberøring var for dårlig.
England ga seg ikke. Lingard og Rashford, som begge kom inn ved pause, ga laget økt trykk og tempo. Ved siden av kjempesjansen til Dier kom det engelske laget til en rekke halvsjanser, men til slutt straffet VMs beste kontringslag England for risikoen laget var tvunget til å ta.
(©NTB/Eurosport.no)
UEFA Nations League
England med sjelden straffeseier mot Sveits
09/06/2019 KLOKKEN 16:01
UEFA Nations League
Sterling-dobbel i engelsk drømmekamp
15/10/2018 KLOKKEN 20:49