Norge - Tyrkia 0-3
Norge skulle vise verden hva som bor i det «nye» landslaget, i det som skulle være et stort steg i retning VM-sluttspillet i Qatar. Det ble derimot ingen stor norsk dag i Malaga, for Tyrkia var stort sett best i det aller meste på den strøkne gressmatta.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
Med et 0-3-tap på «hjemmebane», er Norge nødt til å se at både Montenegro og Tyrkia topper gruppe G etter to spilte kamper.
– Vi svikter egentlig stort sett der vi har sviktet de siste års kvalikkamper. Dette var hakk i plata og skuffende av Norge, konkluderer Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud etter kampslutt.
– Vi er så langt unna et godt nok råskap i forsvarsspillet. Sjansemessig var det relativt likt, men jeg synes ikke det var noe habil forsvarssjobb på noen av målene. Framover på banen var det også lite som stemte, legger eksperten til.
I forkant av kampen markerte Norge nok en gang de manglende menneskerettighetene under forberedelsene til VM i Qatar. Les mer om protesten her.

Fra stolpetreff til baklengsmål på to minutter

Tyrkia, som kom fra en overbevisende 4-2-seier over gruppefavoritt Nederland i midtuka, var effektive fra første stund, og scoret både en og to før en halvtime var spilt.
Det var Leicester-stopper Caglar Söyüncü som doblet den tyrkiske ledelsen etter 28 minutter, men kun to minutter tidligere var Norge kun millimetere ifra å utlikne gjestenes ledelse. Alexander Sørloth kriget med seg ballen inn mot sekstenmeteren, før han først avsluttet i blokka, før han banket til på ny. Denne gangen traff ballen stolpen og gikk til side for målet til keeper Cakir.
På sidelinjen kunne en tydelig skimte en irritert, morsk og skuffet Ståle Solbakken.
– Corneren er katastrofe, det har vi trent mye på, for vi visste at alle cornerne deres kommer på bakre stolpe. Det er en skikkelig lærepenge og det er ikke godt nok. Vi har et ekstremt dødballag, så det skal ikke være mulig å slippe inn mål på en dødball som kommer på bakre stolpe, sa en skuffet Ståle Solbakken til TV 2 etter kampen.

Landslagssjef Ståle Solbakken irritert etter at Tyrkia har doblet ledelsen i Malaga.

Foto: NTB

3-0 og rødt kort

Det hjalp lite at kampen mer eller mindre fortsatte der den slapp i den andre omgangen. Først måtte Rune Almenning Jarstein ut, noe assistentrener Kent Bergersen begrunnet med at keeperen "følte seg tom og ikke i form" til TV 2. Før Tyrkia la på til 0-3 etter drøye timen spilt.
Norge slet tidvis med å bryte ned tyrkerne, for til tross for at både Martin Ødegaard, Alexander Sørloth og Erling Braut Haaland produserte farligheter, resulterte det aldri i noen store sjanser.
– Haaland er veldig lite aktiv i dag. Når du har så høye forventninger til en spiller som bøtter inn mål for Dortmund, er det skuffende å se det han får til i dag. Spesielt når det går så lang tid mellom målsjansene hans, sier Discovery-ekspert Skullerud.
– Sørloth er en av våre bedre spillere, og kommer til noen sjanser - deriblant stolpetreffet i den første omgangen. Ødegaard er veldig lite synlig. Vi er nødt til at ting klaffer både offensivt og defensivt.
Når en trodde at ting ikke kunne bli verre for Ståle Solbakken og Norge, pådro innbytter Kristian Thorstvedt seg direkte rødt kort etter en stygg takling på Caner Erkin.
Dermed måtte Norge avslutte kampen med ti mann, og Solbakken kommer nok neppe til å dra frem veldig mye posivit fra denne oppvisningen på spansk jord.
Slik stilte Norge: Rune Almenning Jarstein - Julian Ryerson, Kristoffer Vassbakk Ajer, Stian Gregersen, Birger Meling - Fredrik Midtsjø, Patrick Berg, Mohamed Elyounoussi - Martin Ødegaard - Alexander Sørloth og Erling Braut Haaland.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53