De norske landslagsgutta hadde på en ny T-skjorte med krav om menneskerettigheter, og holdt fem fingre i været i en protestaksjon før kampen mot Tyrkia lørdag.
De norske spillerne viste fram T-skjorter med påskriften: «Menneskerettigheter på og av banen – Norge, Tyskland, hvem er neste? under avspilling av nasjonalsangen.
Samtidig holdt alle spillere venstrehånden med fem fingre i været i en protestaksjon. Dette er en protestaksjon som i det siste har vært særlig aktuell i Asia, der demonstranter holder fem fingre i været i krav om menneskerettigheter.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
Samtidig fortsetter snøballen å rulle til nye europeiske fotballarenaer. Etter Tysklands markering torsdag sluttet Nederland seg til lørdag, og Danmark vil gjøre det søndag.
Før kampstart i «hjemmekampen» i Malaga brukte de norske landslagsgutta T-skjorten med krav om menneskerettigheter under oppvarmingen. Solbakken hadde også på seg den T-skjorta, med en dressjakke over, da han ble intervjuet av TV 2 før kamp.
Der Tyskland tidligere denne uken fulgte opp Norges protest med egne T-skjorter påskrevet «menneskerettigheter» , var det Nederland som lørdag kveld sluttet seg til protestaksjonene mot VM i Qatar med T-skjorter som støtter oppropet.
Nederland hadde varslet en slik protestaksjon før kampen mot Latvia i VM-kvalifiseringen. Protestaksjonen Norge startet mot Gibraltar har altså fått enda en mektig støttespiller.
Nederlenderne, som har fire VM-medaljer opp gjennom tidene, hadde på seg T-skjorter med påskriften «Football supports change», på norsk «Fotballen støtter endring» før kampstart.
(©NTB)
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27
VM-kvalifisering
Livsviktig Norge-seier – fikk hjelpende hånd fra Latvia
30/03/2021 PÅ 20:37