• Følg Molde - Rosenborg på søndag klokken 19:00 på TVNorge og discovery+!
Uten Erling Braut Haaland blir det opp mest sannsynlig opp til Alexander Sørloth og Joshua King å score målene som toppspiss. Trønderen sier han ikke kjenner på noe ekstra ansvar av den grunn.
– Ansvar føler jeg uansett med flagget på brystet. I angrep skal du skape sjanser og score mål, så det er ikke mer enn vanlig. Jeg setter press på meg selv, og spesielt med flagget på brystet. Det betyr noe ekstra, så ansvar er det uansett, sa Sørloth på en pressekonferanse i forkant av Latvia-kampen.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
Helt tilbake i september i 1992 – tre år før Alexander ble født – ble pappa Gøran Sørloth matchvinner mot nettopp Nederland, da Norge vant og tok et langt steg mot det første sluttspillet på 56 år.

– Jeg skjønner at dere tar det opp

Nå kan sønnen gjøre det samme, når Norge møter Nederland i håp om å sikre landets første sluttspill på 22 år.
– Han har ikke nevnt det mye, men akkurat det målet der har jeg fått meg. Det ligger på YouTube, og jeg husker jeg var liten og så på det målet der. Det var artig og det gjorde jo at Norge hadde muligheten til å kvalifisere seg på den tiden. Det er et mål jeg husker veldig godt, sa Sørloth til Discovery.
– Jeg skjønner at dere tar det opp nå, jeg ser parallellen, smilte han.
Se målet her:
  • Lad opp til Eliteserie-runden med Fotball Direkte søndag fra klokken 16.00 på Eurosport Norge og discovery+
Sett denne? Saken fortsetter etter videoen:

Klaesson om Bielsa: – Du kan ikke slå ham i skuldra og kødde med ham

Tillit i Spania

Han er en av flere med fedre som var en del av den såkalte «Drillo-generasjonen». Likevel føler han seg litt ferdig med råd fra den gamle spissen.
– Vi snakker ofte sammen, men ikke all verden om fotball. Det er mest om alt annet, men jeg får alltid en «lykke til» av ham. Men råd og sånt er vi litt ferdige med. Jeg er blitt såpass gammel at jeg føler jeg har kontroll på det selv, fortalte Sørloth junior med et smil.
Sørloth var skadet under forrige landslagssamling, men er tilbake på banen, med scoringer.
– Jeg var litt spent på hvor lenge det ville ta, hamstring er ofte vanskelig å sette en tid på. Heldigvis gikk alt helt perfekt. Jeg har fått veldig god oppbacking fra fysioterapeutene i Sociedad. Vi har gjort alt rett og jeg kom i match ganske tidlig. Jeg har spilt ganske mye, noen kamper fra start og scoret noen mål, så det er veldig positivt.

– Passer meg ganske bra

Han liker også hvordan han kan utnytte noen av sine styrker enda bedre, etter overgangen fra Tyskland til Spania.
– Nivået i en topp fire-liga er jo høyt, det vet alle. Men det er litt annerledes fotball. I Tyskland handler det veldig mye om fysikk og veldig mange åpne kamper, med mye frem og tilbake. Alle er raske og sterke.
– I Spania handler det litt mer om teknisk fotball. De er litt mer avventende i presset og ballen går mer langs bakken. Så fysikken min er enda mer markant, og det føler jeg passer meg ganske bra, la han til.
  • Følg Molde - Rosenborg på søndag klokken 19:00 på TVNorge og discovery+!

Glisende Norwich-Normann om Knutsen: – Jeg tror jeg sier minst mulig

UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53