Gedigen dommertabbe snøt USA for VM: – Sjokkerende

Jonas Moen Rye

Oppdatert 11/10/2017 klokken 11:33 GMT+2

Panama er klare for historiens første VM-deltakelse. Men det er ikke uten kontroverser.

Qualifs CdM 2018 - Panama, le but fantôme qui élimine les USA

Panama tok seg for første gang i historien til et VM-sluttspill etter å ha slått Costa Rica 2–1 på hjemmebane natt til onsdag norsk tid.
Gabriel Torres og Román Torres scoret vertenes mål og sendte Panama forbi USA som tapte for Trinidad & Tabago.
Den avgjørende scoringen kom tre minutter før full tid, men det er utligningsmålet til Panama som har skapt oppstandelse i amerikansk presse.
Da Costa Ricas sisteskanse Patrick Pemberton tok seg en ordentlig skovtur på en corner, oppstod situasjonen «alle» snakker om. Gabriel Torres ble truffet i foten og ballen rullet mot mål. Der kastet Municipal-angiper Blas Pérez seg frem og forsøkte å kjempe ballen over linjen. Costaricanerne fikk imidlertid avklart situasjonen på streken. Gjestene trodde de hadde sluppet med skrekken, men kampens dommer Walter Lopez hadde sett noe ingen andre så, og gav Torres utligningsmålet.
Det fikk det til å boble over både i amerikanske- og sosiale medier.
– Sjokkerende. Når du ikke har mållinjeteknologi, så er det dette som skjer. En helt utrolig hendelse, og uten tvil urettferdig, skriver nettstedet CBS Sports.
ESPN omtalte scoringen som et «spøkelsesmål»
På Twitter gikk diskusjonen hett for seg. Flere påpekte at USA ble snytt for muligheten til å spille playoff mot Australia, som 5. plass i gruppen ville gitt.
– Mållinjeteknologi må tas i bruk over hele verden etter å ha sett den scoringen der. Sjokkerende, skriver en bruker.
– Fikk Panama virkelig dette målet???, spurte en annen.
Andre påpekte at USA likevel ikke fortjente å gå videre, mens noen mente Panama skulle hatt straffe i situasjonen før scoringen uansett. Deadspin har i tillegg laget en egen GIF på situasjonen.
Der brydde imidlertid panamanerne seg lite om. Elleville jubelscener brøt ut da kampleder Lopez blåste for fullt tid, og presidenten i landet Rommel Fernández gikk så langt som å erklære at onsdag er nasjonal fridag.