Kristian Hennie

Oppdatert 31/07/2023 klokken 10:54 GMT+2

Norge løftet seg i siste gruppespillskamp mot Filippinene søndag, og mandag ble det klart hvem som venter i åttedelsfinalen.

Japan sjokkerte Spania mandag morgen norsk tid.

Søndag morgen norsk tid slo de norske landslagskvinnene tilbake med 6-0 seier mot Filipinnene.
Det gjorde at Hege Riise og co. tok seg videre til åttedelsfinalen i VM, og nå er deres neste motstander klar.
I åttedelsfinalen venter Japan for det norske landslaget. Det ble klart etter at japanerne slo stormakten Spania med 4-0 i siste gruppespillskamp mandag, og dermed endte først i sin gruppe foran nettopp spanjolene.
Det japanske laget sjokkerte de spanske stjernene og ledet hele 3-0 til pause, etter to scoringer fra Hinata Miyazawa og én fra Riko Ueki.
– Her får de altså juling av et utrolig effektivt Japan, utbrøt NRK-kommentator Christian Nilssen underveis i den andre omgangen.
Åtte minutter før slutt skulle vondt bli til verre for spanjolene, da Mina Tanaka økte ledelsen til 4-0.
– For et sjokkresultat dette er, sa NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp da japanerne økte ledelsen.
Tross mandagens overraskende resultat, endte Spania som nummer to i gruppen bak Japan og er dermed også videre til åttedelsfinalen hvor de møter Sveits.
Kampen mellom Norge og Japan spilles førstkommende lørdag 10.00.