Populære sporter
All sport
Vis alt

Trønderfest i Bergen: Rosenborg tok sesongens første trofé etter Bendtner-assist

Eirik Fure

Oppdatert 29/03/2017 klokken 23:17 GMT+2

Scoringer av Milan Jevtovic og Tore Reginiussen var nok til å sikre sesongens første trofé for Rosenborg.

Rosenborg vant Mesterfinalen

Foto: Scanpix

Brann - Rosenborg 0-2
Én kamp. To scoringer. Ett trofé. Det var ingrediensene da Rosenborg sikret sesongens første tittel etter å ha slått Brann 2-0 i UNICEF Mesterfinalen i Bergen.
Rosenborgs Milan Jevtovic klinte til fra rundt 16 meter etter en halvtimes spill. Serberen var heldig som fikk en retningsforandring på ballen. Det gjorde nemlig at Piotr Leciejewski ble satt ut av spill og ikke kunne forhindre scoring. På overtid la Tore Reginiussen på til 2-0 etter målgivende av Nicklas Bendtner. Dermed har trønderne allerede sendt ut et signal til de andre lagene om hvem som er den store favoritten i Eliteserien.
– Det var godt å se den gå inn. Jeg gjorde stadig dårlige beregninger, så det var godt å få en god involvering til slutt. Vi var en smule under press, sier Bendtner til Eurosport.no.
– Hvordan var det å virkelig være i gang?
– Det var deilig. Det var godt å starte en ny sesong med seier, sier dansken.

Bendtner startet på benken

Ingen av lagene kunne mønstre sine antatt beste lagoppstillinger i Mesterfinalen. Rosenborgs startellever var uten både Nicklas Bendtner og Pål André Helland.
– Nicklas er i en opptreningsfase. Han er i bra form, men det er mer enn nok med tre kamper på en uke, om det ikke skal bli fire kamper på ti dager. Vi må styre belastningen, forklarte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport før kamp.
Ikke fikset lag på Eliteserien Fantasy? Sett opp ditt drømmelag her!
Brann måtte klare seg uten nyervervelsene Vito Wormgoor og Peter Orry Larsen som begge slet med skader. Heller ikke Vidar Ari Jónsson var tilgjengelig.
Det forhindret ikke hjemmelaget i å ta styringen på eget gress i Bergen. Men til tross for at Lars Arne Nilsens gutter dominerte i de første 20 minuttene, var det Rosenborg som vartet opp med den største sjansen den første halvtimen. Vegar Eggen Hedenstad slo et godt frispark inn i boksen, kun centimetere hindret Matthías Vilhjálmsson fra å styre ballen i mål.
Minutter senere var imidlertid centimeterne på trøndernes side. Fredrik Midtsjø vandret på tvers gjennom hjemmelaget boks før han på elegant vis la igjen til Milan Jevtovic. 23-åringen fyrte av et skudd som gikk via Jonas Grønner. Det var nok til å sette Piotr Leciejewski helt ut av spill. Rosenborg ledet 1-0 halvveis i Mesterfinalen.
– Jeg kaster meg inn for å blokkere. Det er sånt som skjer. Et kjipt mål å få imot, sa Grønner i pausen.
Rosenborg styrte det meste som skjedde i begynnelsen av 2. omgang. Ingebrigtsen sendte også inn to av sine største profiler, Bendtner og Helland, idet en halvtime gjenstod. Ingen av stjernespillerne klarte å prege kampen umiddelbart. Faktisk var det Brann som stadig oftere spilte seg til sjanser. Men mot slutten våknet den danske superspissen iført stilongs. Bendtner fant Tore Reginiussen som la på til 2-0 på overtid. Rosenborg vant sesongens første tittel.
Slik stilte lagene:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame