Guro Reiten, som skal være på listen til flere store klubber, storspilte i åttendedelsfinalen mot Brøndby. Etter seieren var hun klokkeklar overfor Romerikes Blad at hun ikke kommer til å forlate klubben før kvartfinalene.
– Jeg blir garantert med videre. Jeg gleder meg enormt til kvartfinalekampene. Det er noe av det største man kan være med på, sier Reiten til avisen.
Det mener trener Hege Riise blir viktig for klubben.
UEFA Women's Champions League
Marerittstart ødela for LSK i Barcelona: – Vi hang ikke med
20/03/2019 PÅ 20:03
– Det er viktig for oss, og det er viktig for henne, både landslagsmessig og klubbmessig. Det å ha en oppkjøring som man kjenner til, tror jeg er utrolig viktig, sier hun til NTB.
LSK-treneren påpeker at Reiten er en sentral og viktig spiller for klubben og laget. Samtidig er Riise tydelig på at de andre jentene også er viktig for Reiten.
– Hun er delaktig i målpoeng for oss hele veien, men det er et lag bak Guro også, som jobber for det vi har oppnådd sammen.

Deilig å være norsk i Danmark

Kanarifuglene kunne slippe jubelen løs da de tok seg videre til sin første Champions League-kvartfinale i klubbens historie etter å ha slått Brøndby 3-1 sammenlagt onsdag. LSK-trener Hege Riise mener det viser at klubben er på riktig vei.
– Det å drømme litt større enn toppserien og være i de store turneringene, samt være gode forbilder, sender gode signaler til jentene som kommer etter, sier Riise til NTB.
– Vi har jobbet for dette lenge. Dette er en anerkjennelse av den jobben vi legger ned, legger hun til.
Etter 1-1 i første kamp var LSKs kvinner nødt til å score mål i Danmark for å sikre videre avansement i mesterligaen. Hjemmelaget var best i første omgang, men etter hvilen kom den forløsende scoringen ved Anja Sønstevold.
Bare åtte minutter senere satte LSK spikeren i kista. Reiten var nok en gang regissøren bak det hele, og Synne Skinnes Hansen sørget for 2-0 til Lillestrøm.
Dermed måtte Brøndby score tre mål på et kvarter for å gå videre, en oppgave som ble for tøff for hjemmelaget.

– En hard nøtt

Trener Riise drømmer allerede om å komme seg gjennom kvartfinalene i mars neste år. At de kampene ikke spilles før om flere måneder, kan samtidig gi flere utfordringer.
– Vi må beholde kjernetroppen vår, og vi trenger en større tropp enn det vi har hatt i år for å matche den konkurransen vi får i 2019 med mange kamper, sier hun.
– Samtidig må vi også planlegge og gjøre det beste vi kan for å tilrettelegge for best mulig kampform. Det har vi visst om lenge, så det er en utfordring vi bare må ta.

Har tro på seier

I kvartfinalene venter et av Europas aller beste lag. Riise mener LSK må se det som en fordel at de aldri har spilt en mesterligakvartfinale tidligere.
– Vi har lite forventninger på oss, så vi kommer til å gå all-in. Vi må være så gode som vi kan være. Motivasjonen er det ikke noe å si på i alle fall.
Ifølge Riise er vinneren av torsdagens åttedelsfinale mellom Slavia Praha og svenske Rosengård den mest foretrukne motstanderen.
– Vi håper jo i utgangspunktet vi møter vinneren i den kampen. Resten av dem i potten er store lag. Vi får se når vi kommer så langt. Det blir en hard nøtt, men vi er kapable til å vinne, poengterer Riise.
Trekningen av kvartfinalene gjøres neste fredag.
(Eurosport.no/NTB)
UEFA Women's Champions League
Gikk av banen uten å juble for første gang i 2018
17/10/2018 PÅ 18:46
Toppserien
Tre kamper unna full pott gjennom en hel sesong
21/09/2018 PÅ 19:27